Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, referitor la pozele în care candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, a apărut alături de Cristian Popescu-Piedone, candidat la Consiliul Local din partea PP-USL, ambii pictaţi pe faţă la un eveniment dedicat copiilor, că nu se pune problema excluderii lui Sava din partid, dar că liberalii nu sunt de acord cu această asociere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu am avut o discuţie cu Sava, directă şi onestă. Nu are o colaborare politică, aşa cum s-a spus în spaţiul public, cu Piedone, în sensul în care nu susţine lista de consiliu a domnului Piedone, nu au o colaborare concretizată în vreun document. (...) I-am spus-o şi dânsului că mie mi se pare o alăturare nefericită, motiv pentru care cred că orice fel de discuţie ulterioară nu-şi mai are locul. (...) Nu se pune problema excluderii domnului Sava, nu se pune problema distanţării de candidatul Răzvan Sava, îl susţinem în continuare, dar credem că a respecta opinia conducerii partidului este esenţial şi pentru domnia sa”, a declarat, luni, la sediul PNL, Alina Gorgiu.

Ea a precizat, tot referitor la pozele apărute, sâmbătă, cu Răzan Sava alături de Cristian Piedone, că ”la evenimente cu copii în parc te mai şi vopseşti pe faţă, te mai şi prosteşti, te mai şi joci cu ei”.

”S-au întâlnit în parc, au făcut un gest pentru copii care nu cred că este de condamnat în sine. Cred că nu faptul că s-au vopsit pe faţă la un eveniment dedicat copiilor e problema, ci cred că ideea de alăturare cu un om care încă nu şi-a rezolvat problemele (...) nu este una indicată şi recomandată de conducerea PNL”, a adăugat Gorghiu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a spus că, în condiţiile în care nu înţelege să oprească acest mod de asociere cu Cristian Piedone, Răzvan Sava ”se situează în afara partidului”.

”Domnul Sava este candidatul PNL. Conducerea partidului i-a solicitat în dese rânduri să renunţe în a se mai asocia politic cu domnul Piedone. Aş face o apreciere personală: în condiţiile în care domnul Sava nu înţelege a opri acest mod de asociere cu domnul Piedone, eu cred că se situează în afara partidului. Şi spun asta pentru că şi el, ca orice candidat care se consideră a fi liberal, ar trebui să aibă mari dificultăţi de ordin moral în a face acest gest sau în a permanentiza acest comportament de asociere cu domnul Piedone, cum, la fel, consider că nimeni nu ar putea nesocoti solicitările partidului, în condiţiile în care ţi se spune acest lucru clar şi răspicat”, a declarat Stroe.

În 12 mai, candidatul PNL la funcţia de primar al Sectorului 4, Răzvan Sava, anunţa, printr-un mesaj pe Facebook, că fostul edil Cristian Popescu Piedone a decis să îl susţină pentru funcţia de primar al sectorului, el precizând că PNL susţine în continuare lista de consilieri liberali, iar Piedone, pe cea a partidului său, PPUSL.

Purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda, a transmis, atunci, prin intermediul unui comunicat de presă, că ”situaţia de la Sectorul 4 nu a avut o aprobare politică din partea conducerii PNL Bucureşti, ci a decurs din campania făcută de Răzvan Sava”, fiind vorba de o decizie personală.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu declara, în 16 mai, că a aflat din presă despre ”alăturarea nefericită” dintre candidatul PNL la primăria Sectorului 4, Răzvan Sava şi fostul edil Cristian Popescu Piedone şi că această ”colaborare a încetat”, precizând că nu trebuie să ia măsuri în acest sens pentru că cei doi nu au mai fost văzuţi împreună din acel moment.

”A fost o alăturare nefericită a celor doi. Răzvan Sava alături de Cristian Piedone este o alăturare nefericită şi s-a oprit, nu trebuie să iau măsuri pe care să le spun public”, a spus Alina Gorghiu. 

Copreşedintele PNL a ţinut să precizeze că, de la momentul la care s-a sesizat acest lucru, această colaborare s-a sfârşit brusc.

”Nu i-aţi mai văzut împreună şi nici nu o să îi mai vedeţi împreună”, a mai spus Gorghiu, precizând că ”nu am avut plăcerea de a afla despre această colaborare dinainte, ci a aflat din presă”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.