Premierul Sorin Grindeanu l-a desemnat în postul de secretar de stat la Ministerul Mediului pe Eugen Uricec, fost deputat PDL şi apoi PSD. De asemenea, la Ministerul Energiei a fost numit într-un post de secretar de stat Andrei-Petrişor Maioreanu, fostul director general adjunct al companiei Hidroserv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul secretar de stat în Ministerul Mediului, Eugen Uricec (58 de ani), este de profesie inginer constructor. El şi-a început cariera politică în PDL, cu susţinerea căruia a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava (2005-2008) şi pe cea de deputat în legislatura 2008-2012. În aprilie 2012, cu puţină vreme înainte de moţiunea de cenzură care a dus la căderea guvernului Ungureanu, Eugen Uricec a devenit membru PSD. La alegerile parlamentare din toamna anului 2012, Uricec a obţinut un nou mandat de deputat din partea PSD.

Andrei-Petrişor Maioreanu (51 de ani) a fost numit secretar de stat la Ministerul Energiei. El a fost director general adjunct al companiei Hidroserv şi a condus departamentul Energie-Minerit din cadrul PSD. Maioreanu este vicepreşedinte al organizaţiei PSD Gorj pe listele căreia a candidat, la alegerile parlamentare din 2016, pe locul 3 pentru Senat, însă nu a obţinut mandatul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ca urmare a alegerii sale în funcţia de consilier judeţean în 2008, CNSAS a verificat relaţiile lui Maioreanu cu Securitatea. În urma verificării s-a descoperit că Maioreanu a fost recrutat de către Securitate în noiembrie 1987 şi a primit numele conspirativ ”Arthur”, sub care a semnat şase note informative. CNSAS a constat însă că lui Maioreanu nu se i poate atribui calitatea de lucrător/ colaborator al Securităţii, aşa cum este definită în OUG 24/2008.

Tot marţi, premierul Sorin Grindeanu l-a numit pe Gheorghe Bogdan Tomoioagă (40 de ani) în funcţia de secretar de stat în Ministerul Turismului. Acesta a fost ales în iunie 2016 consilier judeţean în CJ Maramureş, iar la alegerile parlamentare a candidat de pe locul 4 al listei PSD pentru Camera Deputaţilor în judeţul Maramureş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.