Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a precizat, la evenimentul de lansarea candidaturii lui Daniel Băluţă pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4, că un subiect utlizat în campania electorală de către contracandidaţi este cel referitor la rechinii imobiliari, care „sunt unii buni şi unii răi”. Ea a adăugat că doreşte să demonteze o „temă toxică de campanie” care vorbeşte despre ea, Robert Negoiţă şi „s-au dat de partea rechinilor imobiliari”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vreau să fac o precizare despre un subiect care este mult accentuat, inclusiv în această campanie electorală, şi care cred că a fost speculat negativ de adversarii politici şi în campania precedentă. S-a spus şi despre mine şi despre Robert Negoiţă şi despre Daniel Băluţă - «Bine, ei au făcut lucruri în Capitală, dar s-au dat de partea rechinilor imobiliari».Vreau cu toată responsabilitatea, cu toată tăria şi cu toate argumentele profesionale şi mai ales legale să demontez această temă toxică de campanie.Şi oricine doreşte să vină să-mi spună că nu e adevărat ce spun să vină cu argumente, nu cu lozinci. Ce sunt rechinii imobiliari? În mintea celor care stau ascunşi în birouri şi care nu fac nimic şi dau vina pe extratereştri pentru neputinţa lor, rechinii imobiliari sunt nişte oameni răi care îşi pun investiţiile lor, forţa lor, munca lor în slujba răului, în slujba a ceea ce nu e bine, dincolo de faptul că omenirea s-a construit prin muncă, prin investiţii, prin capital”, a afirmat Gabriela Firea, la evenimentul de lansare a candidatului social-democrat Daniel Băluţă pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4.

Ea a adăugat că, în opinia ei, mediul de afaceri trebuie să fie prietenul fiecăruia dintre noi, deoarece mediul antreprenoriat duce la apariţia locurilor de muncă.

„Eu consider că mediul de afaceri trebuie să fie prietenul fiecăruia dintre noi pentru că mediul anteprenorial creează locuri de muncă, oamenii de afaceri riscă şi plătesc taxe şi impozite la stat şi trebuie să fie partenerul oricărei societăţi normale şi profesioniste şi a reprezentanţilor acestei societăţi, indiferent că vorba de consilieri, de primari, preşedinţi de consilii judeţene, miniştri, parlamentari. Important este cum tratăm noi cu respect această relaţie în beneficiul cetăţenilor, nu în beneficiul nostru şi nici în beneficiul personal al oamenilor de afaceri, Regulile să fie respectate, legile să fie prietenoase cu oamenii, discuţii absolut transparente pentru ceea ce înseamnă investiţii”, a completat Firea.

Candidata PSD la Primăria Capitalei a mai spus că social-democraţii sunt acuzaţi că vor să blocheze capitalurile, pentru ca aceste capitaluri să se ducă în alte capitale sau ţări europene. Ea a mai acuzat USR că a inventat termenul „aceşi rechini”, cu referire la social-democraţi.

"Nu, noi cei de stânga, vrem să avem locuri de muncă bine plătite pentru salariaţi şi vrem să avem dezvoltare pentru oraş, iar cetăţenii din municipiul Bucureşti, în această perioadă de îngheţ total au beneficiat de scumpirea tuturor apartamentelor cu peste 30% pentru că s-a găsit această explicaţie halucinantă: să nu mai construim în Bucureşti că vin rechinii.Şi oricine doreşte să vină să-mi spună că nu e adevărat ce spun să vină cu argumente, nu cu lozinci. Ce sunt rechinii imobiliari? În mintea celor care stau ascunşi în birouri şi care nu fac nimic şi dau vina pe extratereştri pentru neputinţa lor, rechinii imobiliari sunt nişte oameni răi care îşi pun investiţiile lor, forţa lor, munca lor în slujba răului, în slujba a ceea ce nu e bine, dincolo de faptul că omenirea s-a construit prin muncă, prin investiţii, prin capital. S-a blocat pentru toată lumea, dar nu şi pentru prieteni, pentru că, ce să vezi, sunt rechinii buni, rechinii drăguţi şi amabili care s-au activat şi acum, în această perioadă, şi îi vedem. Asta este manipularea, asta este campania făcută pe minciună şi pe ură şi mai ales pe dezinformare şi noi nu putem lupta decât dacă cetăţenii sunt alături de noi”, a mai explicat Firea.

„Am vrea să mai distrugem un mit - mitul că primarii social-democraţi sunt în stare doar de proiecte sociale, pomeni cum li se mai spune”, a mai subliniat preşedinta PSD Bucureşti.

„Cred că suntem conştienţi că în întreaga viaţă trebuie să avem grijă de dezvoltare a comunităţilor, dar şi de fiecare om în parte. Cetăţenii să decidă, ei să aleagă pe 9 iunie cum este bine, să continuăm cu foarte multă muncă, cu foarte multă dăruire, tenacitate, soluţii sau să mergem în acest ritm lent al Bucureştiului în care noroc de sectoarele 3 şi 4 care au arătat întotdeauna cum se face diferenţa între primari care se încuie în birouri şi găsesc cu uşurinţă explicaţii pentru cum nu pot să realizeze acele obiective şi să dea vina tot timpul pe greaua moştenire”, a conchis Gabriela Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.