Gabriela Firea a afirmat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi, dar şi cei liberali nu au fost încântaţi de această soluţie. Firea a mai declarat că este un candidat de sacrificiu poate doar în această săptămână deoarece i-a fost greu să se mobilizeze după ce se demobilizase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Datele, cel puţin la nivel de teorie, arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta. Această teorie s-a lovit de realitatea din teren, pentru că atât membrii şi simpatizanţii noştri, cât şi cei ai Partidului Naţional Liberal, nu au fost foarte încântaţi. S-a văzut asta din focus grupuri iniţial, apoi din sondajele de opinie şi din discuţii cât se poate de deschise la sediile de partid. Cu tot respectul pentru domnul dr. Cătălin Cîrstoiu, ei îşi doreau un om politic să fie angrenat în cursa electorală, un om politic care să fie susţinut în formaţiune, eventual care este la puterea guvernamentală şi în Parlament”, a declarat Gabriela Firea, duminică, la Antena 3. 
Ea a precizat că feebackul primit în urma sondajelor şi focus grupurilor în privinţa lui Cătălin Cîrstoiu nu a fost unul foarte bun. 
„Pe perioadă de precampanie şi campanie, toate partidele politice îşi ghidează activitatea prin intermediul focus grupurilor şi a sondajelor. Şi în această perioadă, în acest răstimp, s-au mai analizat deciziile luate în coaliţie. Feedback-ul nu a fost unul foarte bun, repet cu tot respectul pentru domnul doctor. Oamenii îşi doresc politicieni despre care să ştie exact ce promit, cât promit, cum pot să realizeze ceea ce promit. Dacă pot obţine sprijin din Parlament în contextul necesităţii modificărilor necesare legilor sau la Guvern şi la ministere pentru proiecte mari de anvergură şi de asemenea colaborarea cu primarii de sectoare. A veni cumva, nu aş spune neapărat nicăieri, dar dintr-un loc de unde nu poţi să cuantifici exact organizarea ulterioară activităţii a fost un răspuns, din păcate, negativ din partea activului de partid şi a simpatizanţilor”, a explicat Gabriela Firea. 
Ea a fost întrebată dacă nu cumva se simte candidat de sacrificiu. 
„Sunt candidat de sacrificiu doar, poate această săptămână, pentru că mi-a fost mai greu ca într-un timp scurt să mă mobilizez, după ce mă demobilizasem, să strângem semnături într-un timp foarte scurt. Timpul era şi este comprimat. De aici înainte, odată cu depunerea candidaturii, nu mai pot fi considerat candidat de sacrificiu, pentru că beneficiez de toată susţinerea colegilor şi şi-au manifestat-o astăzi. De asemenea, în întâlnirile directe cu cetăţenii, în sectoare, pe străzi, în cartiere,  primesc un feedback bun, şi anume că sunt mulţi bucureşteni care au încredere în candidatura mea şi doresc să mă voteze. Mă feresc de superlative, nimeni nu este perfect, nimeni nu le ştie pe toate, nimeni nu întruneşte unanimităţi, că asta ar însemna să ne întoarcem înainte de 1989, dar, cu bune şi cu rele, oamenii gândesc pragmatic,  care ar fi în acest moment o soluţie mai potrivită pentru un oraş în care, eu nu pot să afirm acum să fiu nedreaptă şi înaintea sărbătorilor de Paşte, că actualul primar nu a vrut să facă ceva. Poate a vrut să facă, dar ritmul său este foarte lent”, a mai declarat candidatul PSD la Primăria Capitalei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.