Guvernul a aprobat, joi, un memorandum care vizează permisiunea persoanelor aflate în întreţinerea membrilor misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale celor două state, România şi Turcia, să exercite o activitate remunerată în statul acreditar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Executivul a aprobat memorandumul cu tema: „Aprobarea negocierii şi semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind activităţile lucrative ale persoanelor aflate în întreţinerea membrilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare”, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

Acordul defineşte sintagmele „membru al misiunii diplomatice sau al postului consular” şi „persoană aflată în întreţinere” şi explică procedura de obţinere a autorizaţiei pentru prestarea activităţii lucrative în statul acreditar.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Acordul  reglementează, de asemenea, situaţia în care un membru al familiei aflate în întreţinere se bucură de imunitate de jurisdicţie civilă, administrativă sau penală.

Acordul va intra în vigoare pentru o perioadă nedeterminată, în a 30-a zi care urmează datei primirii ultimei notificări privind îndeplinirea procedurilor legale interne, necesare pentru intrarea în vigoare a tratatului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.