Deputatul PNL Adrian Cozma anunţă că a depus amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 26/2024 privind stabilirea unor drepturi specifice personalului Ministerului Apărării Naţionale, prin care propune eliminarea unor inechităţi din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, astfel încât pentru calculul pensiei militare de stat pentru personalul militar, poliţişti şi poliţiştii din sistemul penitenciar în rezervă sau retragere să se utilizeze cuantumul soldei de grad/salariul gradului profesional al personalului militar, poliţişti şi poliţiştii de penitenciare în activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În aceste vremuri deosebit de dificile, cu război la graniţa de nord a României, stăm şi ne întrebăm de ce tinerii aleg din ce în ce mai puţin să urmeze o carieră militară în ţara noastră, deşi în trecut era o mare mândrie. Este simplu! Statul român încă nu-i apreciază corespunzător nici pe cei care sunt în activitate şi nici pe cei care au urmat o carieră militară şi astăzi sunt în rezervă. Deşi actuala coaliţie de guvernare a făcut foarte multe lucruri bune pentru miliari şi pentru poliţişti, încă mai sunt multe lucruri de făcut pentru a-i duce pe aceştia la aprecierea firească de care trebuie să se bucure în societatea românească”, spune deputatul liberal într-un comunicat.

Adrian Cozma anunţă că a depus la Camera Deputaţilor mai multe amendamente pentru a corecta unele aspecte privind pensiile militare de stat.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Am propus, astfel, ca pentru calculul pensiei militare de stat pentru personalul militar, poliţişti şi poliţiştii din sistemul penitenciar în rezervă sau retragere să se utilizeze cuantumul soldei de grad/salariul gradului profesional al personalului militar, poliţişti şi poliţiştii de penitenciare în activitate”, precizează liberalul.

El arată că ”s-au strâns deja mai mulţi ani de când actualizarea drepturilor pentru militarii şi poliţiştii pensionaţi nu mai operează, deşi preţurile continuă să crească şi viaţa lor să fie mai dificilă”.

”Au acest drept! Am convingerea că, pentru faptele şi privaţiunile pe care le-au avut în carieră, militarii şi poliţiştii merită să aibă o bătrâneţe liniştită.”, mai spune Cozma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.