Date personale a peste 1.300 de experţi electorali CNP şi domiciliul - au putut fi accesate, pentru câteva ore. Autoritatea Electorală Permanentă a declanşat o anchetă internă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit HotNews, incidentul s-a produs joi, iar scurgerea de informaţii a fost raportată, vineri, Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Datelor cu caracter personal.

Potrivit informaţiilor, codul numeric personal pentru 1.300 de persoane din corpul experţilor electorali a fost dezvăluit.

Preşedintele AEP, Toni Greblă, a declarat, pentru surssa citată, că, dintr-o ”eroare”, într-un judeţ lista nu a fost trimisă pe mailul securizat, cum ar fi trebuit, ci pe un alt mail.

”Timp de o oră, a stat afişat şi a putut să fie accesat de pe acest mail. Aproximativ 30 – 35 de persoane, unii au intrat de două ori, au putut să vadă lista. Nu ştim dacă au fost luate capturi sau doar a fost accesată pagina”, a adăugat oficialul AEP.

Potrivit acestuia, mesajul a fost şters de pe mailul destinat ”publicului mai larg” şi s-a făcut o anchetă internă.

”Nu este o breşă de securitate, numele sunt publice, doar datele cu caracter personal nu erau publice. Au apărut CNP-ul şi domiciliul. Credem că acest mail a fost accesat de cei interesaţi de cei interesaţi să vadă dacă se regăsesc pe listă. Nu cred că cineva a făcut o captură ca să folosească datele cu caracter personal. Eu am obligaţia să anunţ Autoritatea pentru Protecţia Datelor cu caracter personal”, a fost poziţia lui Toni Greblă pentru HotNews.ro.

La final, şeful AEP a spus că ”regretă incidentul, dar oameni suntem cu toţii”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.