Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă, cu ocazia Zilei Europei, că apartenenţa la marea familie europeană ne oferă beneficii enorme, care privesc libera circulaţie, faptul că românii pot lucra sau studia în orice alt stat membru fără să le fie impuse condiţii suplimentare faţă de cele pe care trebuie să le respecte cetăţenii statelor respective. ”Mai mult, de la aderarea la UE, România a avut cea mai mare rată de creştere a PIB-ului pe cap de locuitor din regiune, a devenit o destinaţie tot mai atractivă pentru investitorii străini, iar veniturile românilor au crescut constant, în timp ce exporturile s-au triplat”, notează Corina Creţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”9 Mai - o zi cu dublă semnificaţie pentru noi: Ziua Independenţei de stat a României şi Ziua Europei! În această zi, în anul 1877, Mihai Kogălniceanu rostea, în plenul Adunării Deputaţilor, Declaraţia de Independenţă a României, act care consfinţea înscrierea definitivă a ţării pe harta Europei. 73 de ani mai târziu, la Paris, ministrul francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei. A fost primul pas către crearea a ceea ce azi numim Uniunea Europeană. Apartenenţa noastră la marea familie europeană ne oferă beneficii enorme, care privesc libera circulaţie, faptul că românii pot lucra sau studia în orice alt stat membru fără să le fie impuse condiţii suplimentare faţă de cele pe care trebuie să le respecte naţionalii statelor respective. Mai mult, dela aderarea la UE, România a avut cea mai mare rată de creştere a PIB-ului pe cap de locuitor din regiune, a devenit o destinaţie tot mai atractivă pentru investitorii străini, iar veniturile românilor au crescut constant, în timp ce exporturile s-au triplat”, afirmă Corina Creţu într-o postare pe Facebook.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Ea subliniază că a fi stat membru UE nu se limitează la aceste aspecte, ci ni se deschid o serie de oportunităţi, cum sunt fondurile europene disponibile pentru investiţii strategice ale statului sau pentru sprijinirea iniţiativei private.
”Sumele sunt importante, dar cel puţin la fel de important este şi ce facem cu aceşti bani, cum anume îi folosim. Mai mult decât atât, putem beneficia din plin schimburile de experienţă între specialişti în diverse domenii, simpli lucrători, studenţi sau elevi. Toate acestea sunt rezultate ale politicilor comune şi dezvoltă cea mai fastă perioadă din istoria României! Pentru că Uniunea Europeană suntem fiecare dintre noi! Ea este suma tuturor dorinţelor, speranţelor, aspiraţiilor tuturor. Ca orice construcţie umană, nu e perfectă – dar cu toţii, împreună, putem să îmbunătăţim acest proiect zi de zi. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Europa!”, afirmă europarlamentarul în finalul mesajului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.