Comisia parlamentară de control al SRI a audiat, marţi, conducerea Serviciului Român de Informaţii în legătură cu evoluţia conflictului din Ucraina şi a conflictului dintre Israel şi Hamas. Au fost abordate şi aspecte privind situaţia geopolitică din Republica Moldova, fiind subliniat faptul că România rămâne principalul sprijin al parcursului european. De asemenea, SRI a iniţiat şi aplicat măsuri în vederea prevenirii manifestării riscurilor şi ameninţărilor de securitate pe teritoriul naţional. „Până în prezent, nu există informaţii care să reflecte prezenţa unor riscuri directe şi imediate la adresa securităţii naţionale”, a spus preşedintele Comisiei Ioan-Cristian Chirteş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„România continuă să sprijine Ucraina în legătură cu tranzitul de cereale şi materiale logistice din şi înspre tara vecină afectată de războiul de agresiune iniţiat de Federaţia Rusă”, precizează preşedintele Comisiei de control al SRI, senatorul PNL Ioan-Cristian Chirteş, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei  comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

El a mai spus că discuţiile au vizat „implicaţiile conflictului dintre Israel şi Hamas la nivel naţional şi regional”.

Astfel, SRI a iniţiat şi aplicat măsuri în vederea prevenirii manifestării riscurilor şi ameninţărilor de securitate pe teritoriul naţional.

„Până în prezent, nu există informaţii care să reflecte prezenţa unor riscuri directe şi imediate la adresa securităţii naţionale”, a adăugat Chirteş, conform sursei citate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.