Premierul Florin Cîţu a precizat luni că nu au fost discuţii despre o remaniere guvernamentală şi el nu a vorbit despre niciun fel de remaniere. El a mai spus că evaluarea miniştrilor se face în fiecare zi, cu fiecare acţiune, decizie, hotărâre de Guvern, ordonanţă sau explicaţie publică. De asemenea, şeful Executivului a adăugat că în legea bugetului de stat este inclus un articol care spune foarte clar că execuţia deficitară bugetară poate duce la reducerea bugetului pentru ministerul respectiv, „ceea ce înseamnă o bilă neagră pentru ministrul respectiv”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu ştiu unde s-a discutat despre remaniere. Eu nu am discutat despre remaniere. V-am spus doar că de fiecare dată că voi respecta Constituţia”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat luni la Parlament despre faptul că a afirmat că va respecta Constituţia şi nu va ţine cont de decizia partidului sau a coaliţiei cu privire la o posibilă remaniere în Guvern. 

Chestionat dacă ia în calcul o remaniere a miniştrilor, premierul a răspuns: „Evaluarea se face în fiecare zi, a miniştrilor, cu fiecare acţiune, cu fiecare decizie, cu fiecare hotărâre de Guvern, cu fiecare ordonanţă, cu fiecare explicaţie publică”.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Întrebat în continuare dacă mai susţine ideea ca rectificarea bugetară să fie făcută cu mandatele miniştrilor pe masă, prim-ministrul a replicat: „Am inclus în legea bugetului de stat un articol care spune foarte clar că execuţia deficitară bugetară poate duce la reducerea bugetului pentru ministerul respectiv, ceea ce înseamnă o bilă neagră pentru ministrul respectiv. Haideţi să vorbim la rectificarea bugetară”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.