Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la Digi FM, că, după ce îşi va încheia acest mandat, cel mai mult îi va lipsi echipa cu care a lucrat şi spiritul de echipă, arătând că mulţi dintre actualii miniştri ”s-au angajat un pic cu nebunie, fără să ştie ce-i aşteaptă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce o să-mi lipsească cel mai mult e echipa, spiritul de echipă pe care l-am întâlnit aici. Mulţi s-au angajat un pic cu nebunie, să spun aşa, fără să ştie ce-i aşteaptă”, a afirmat premierul Dacia Cioloş, întrebat ce îi va lipsi după ce îşi încheie actualul mandat de la Guvern.

Solicitat să răspundă dacă îi vor lipsi politicienii, cum ar fi Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Nicuşor Dan, în cazul în care nu va mai ocupa funcţia de premier, Cioloş a răspuns: ”Cred că o să-i văd şi o să-i aud pe toţi suficient şi cu ajutorul dumneavoastră, în aşa fel încât să nu-mi lipsească”.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Referitor la reproşurile pe care le-ar avea de făcut clasei politice după un an în fruntea Guvernului, Cioloş a spus că este vorba despre ”insuficientă sinceritate faţă de ceea ce gândesc şi ceea ce spun şi insuficientul apetit pentru reformă, pentru schimbare”. 

”Cred că e important ca atunci, pentru că toată lumea face greşeli, nu ne naştem miniştri sau funcţionari, parlamentari... E normal să învăţăm. Dar am impresia că de multe ori, multă lume, odată ce ajunge sus, are impresia că e o ruşine să-ţi recunoşti greşelile şi persistăm în erori şi încercăm să-i convingem pe ceilalţi că noi avem dreptate, în loc să avem curajul să ne schimbăm, să ne adaptăm şi să evoluăm. Eu cred că rezistenţa aceasta la schimbare, la reformă a creat şi această tensiune în societate vizavi de clasa politică şi în raport cu clasa politică. Lucrurile astea poate că pe termen scurt fac bine la imaginea unor oameni, dar nu fac bine la sănătatea democraţiei”, a arătat premierul.

El a mai spus că lucrul cel mai grav care se poate întâmpla este ca oamenii să nu mai aibă încredere în instituţiile democratice şi în modul democratic de a face politică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.