Candidaţii AUR la Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 5, Mihai Enache şi Lidia Vadim Tudor, au prezentat, joi, un nou „exponat” al „Muzeului Risipirii Banului Public” şi anume magazinele Economat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magazinele Economat au fost inaugurate în anul 2022 în Sectorul 5, pentru zonele Rahova, Cotroceni şi Ferentari, cu scopul de a oferi produse la preţuri accesibile. În timp, Societatea Economat Sector 5 SRL a acumulat datorii de zeci de milioane de euro şi a intrat în stare de insolvenţă în anul 2021, mai arată comunicatul de presă al partidului AUR.

„După ce s-au cheltuit zeci de milioane de euro din bugetul Consiliului Local în firmele care au gestionat magazinele Economat de-a lungul anilor, rezultatele au fost dezamăgitoare. Aceste magazine nu şi-au îndeplinit misiunea de a oferi alimente la preţuri accesibile, iar unii au profitat de situaţie în propriul lor interes. Primarii în funcţie din Sectorul 5 şi-au făcut afaceri pentru care există dosare penale în legătură cu aceste Economate. Cea mai mare problemă este că Economatul din Cotroceni este închis, iar acum nu are nicio altă utilitate. Situaţia este similară şi pentru Economatul din Ferentari, iar eficienţa celui din Rahova este îndoielnică”, a declarat Mihai Enache, conform sursei citate.

Lidia Vadim Tudor a spus că părinţii ei s-au mutat vizavi de această piaţă cu două luni înainte ca eu să mă nasc.

„Aici mi-am petrecut copilăria; în trecut, era centrul principal de socializare al tuturor locuitorilor din cartier şi era singura piaţă din zonă. Magazinele Economat nu erau accesibile tuturor din punct de vedere financiar; dimpotrivă, erau un supermarket destul de scump, care s-a închis tocmai din cauza lipsei de clienţi şi a faptului că marfa era adesea expirată. În prezent, în Sectorul 5, avem doar o singură piaţă funcţională care deserveşte peste 250.000 de oameni. Împreună cu colegii mei, avem în plan redeschiderea Pieţei Cotroceni, ceea ce ar fi extrem de benefic pentru toţi locuitorii.”, a mai precizat Lidia Vadim Tudor.

Situaţia magazinelor Economat reflectă incompetenţa autorităţilor locale, care i-a afectat direct pe bucureştenii din zonele în care au fost iniţial deschise, în contextul în care i-a lăsat fără acces la produse proaspete şi la preţuri decente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.