Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Sebastian Burduja a precizat, marţi la ceremonia de lansare în România a activităţii Centrului European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice (European Cybersecurity Competence Centre - ECCC), că este o zi istorică pentru România şi pentru tot efortul făcut de ţara noastră de a oferi un exemplu Europei şi lumii de transformare digitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o zi mare, este o zi istorică pentru România şi pentru întreg efortul României de a da un exemplu Europei şi lumii de transformare digitală, de progres, de viziune. Este foarte important acest centru să nu rămână doar o clădire, doar un steag aici al Uniunii Europene şi să fie centrul unui ecosistem de inovare şi astrele s-au aliniat să fie într-un campus prestigios împreună cu mediul academic, împreună cu Start-up-uri româneşti în securitate cibernetică, împreună cu mediul public şi cu toate instituţiile din sfera publică, cele care se ocupă de securitate cibernetică”, a afirmat Sebastian Burduja la evenimentul de marţi.

Ministrul Burduja a adăugat că „efortul este complet complementar cu ceea ce Guvernul României s-a străduit să facă pe parcursul ultimului an, un an şi ceva”.

„Vorbim de Legea securităţii şi apărării cibernetice, vorbim de legea cloudului şi cadrul pentru această investiţie strategică a statului român, vorbim de demersuri noi în domeniul inteligenţei artificiale. Toate se încheagă şi vor fi complementare cu acest centru”, a concluzionat Burduja.

Centrul European de Competenţe în materie de Securitate Cibernetică a fost inaugurat cu participarea premierului Nicolae Ciucă, cât şi a altor oficiali europeni.

Şeful Executivului a precizat, la eveniment, că găzduirea acestui centru la Bucureşti este un succes al României şi reconfirmă, la 16 ani de la aderarea la UE, maturitatea ţării noastre în calitate de stat membru, cât şi contribuţia directă şi relevantă pe care o aduce la consolidarea construcţiei europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.