Liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru, susţine că Iaşiul este măcinat de ”corupţie” şi de ”propagandă sterilă”, având abia al 16-lea PIB pe cap de locuitor din 41 de judeţe, el precizând că pentru dezvoltare sunt necesare ”domnia legii şi proiectele mari de investiţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bogdan Cojocaru, candidat PSD la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, a scris vineri pe Facebook că Iaşiul trebuie să se dezvolte accelerat şi să recupereze decalajul marilor investiţii de infrastructură faţă de vestul ţării.
”Aceste lucruri nu se fac declarativ, ci cu fapte. Să te baţi cu pumnul în piept şi să revendici moştenirea unei glorii apuse nu mai înseamnă nimic. În 2023, judeţul Iaşi a avut abia al 16-lea PIB/cap de locuitor din 41 de judeţe. Nu suntem nici măcar în TOP 10. Această situaţie reală contrastează cu bogăţia şi afacerile personale ale celor care conduc judeţul”, a precizat şeful social-democraţilor ieşeni, Bogdan Cojocaru.
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Totodată, Cojocaru l-a criticat pe actualul şef al Consiliului Judeţean, Costel Alexe, întrucât ”dintr-un tânăr sărac, acesta a ajuns milionar în euro în doar câţiva ani”.
”Corupţia şi propaganda sterilă au devenit bolile care macină acest judeţ. Dosarele penale ne-au făcut de ruşine în toată România. Îmbogăţirea din bani publici a devenit sensul de-a fi al lui Costel Alexe şi al camarilei sale din PNL. E singurul motiv pentru care ei fac politică. (…) Pentru dezvoltare avem nevoie de două lucruri: domnia legii şi proiecte mari de investiţii. Cele două condiţii sunt esenţiale. Nu poţi avea dosare penale şi în acelaşi timp să administrezi un judeţ. Acest lucru e imposibil, proiectele publice nu au succes în afara legii”, a declarat Bogdan Cojocaru.
El consideră că Iaşiul poate deveni unul din primele trei judeţe ale ţării din punct de vedere economic, cheia fiind dezvoltarea infrastructurii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.