Preşedintele Comisie Afacerilor Europene din Camera Deputaţilor, Ana Birchall, a declarat marţi că grupul experţilor pe fonduri europene va depune o ”moţiune civică” împotriva ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, urmând ca în cadrul comisiei să fie organizată o dezbatere pe această temă la care va fi invitat şi ministrul Ghinea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut pe ordinea de zi o informare pe care eu am avut-o ieri cu reprezentanţii experţilor grupului POCU (Programul Operaţional Capital Uman) care mi au adus la cunoştinţă problemele de fond cu care dânşii se confruntă. (...) Dânşii au propus solicitarea şi propunerea de a avea o moţiune civică pe fonduri europene. E o premieră”, a spus Birchall, la Palatul Parlamentului. 

Birchall a mai precizat că în maximum două săptămâni va fi organizată în cadrul Comisiei Afacerilor Europene o dezbatere pe această moţiune civică.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Noi punem la dispoziţia experţilor fondurilor europene în cadrul dezbaterilor Comisiei pentru Afaceri Europene tot ce ne stă în putinţă din punct de vedere al expertizei pe care o avem. Dânşii vor redacta aceată moţiune civică şi în maximum două săptămâni vom avea o dezbatere pe această moţiune civică. Şi domnul ministru va fi invitat. (...) Sunt peste 120 de experţi pe fonduri europene care au adresat diverse scrisori Ministerului Fondurilor Europene, ni le-au transmis şi nouă şi le-am trimis instituţional Ministerului Fondurilor Europene. I-am informat că până în acest moment MFE nu ne-a răspuns”, a mai spus Birchall.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.