Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, chestionat pe cine dintre Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi Mircea Geoană ar vota la alegerile prezidenţiale, că, dacă acestea ar fi opţiunile, ar prefera să nu meargă la vot. El a adăugat că generalii, referindu-se la liderul PNL Nicolae Ciucă ar trebui „să-şi mănânce pensiile speciale şi să lase politica pentru politicieni”, iar despre Ciolacu afirmă că „e un merticar care le învârte, le întoarce şi le zăpăceşte”. În ce îl priveşte pe Geoană, Băsescu spune că „l-a bătut oriunde l-a prins” şi că „pe cont propriu nu va intra în turul doi”. Băsescu a mai precizat „liberalii au şi varianta Emil Boc pentru prezidenţiale, care stă mult mai bine în sondaje. dacă vor să repete lecţia Firea să încerce cu Ciucă şi nu cu Emil Boc”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestionat, duminică la Digi 24, pe cine va vota la alegerile prezidenţiale dintre Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi Mircea Geoană, fostul preşedinte Traian Băsescu a răspuns:  „Ciolacu, Ciucă sau Geoană, nu mă duc la vot. Niciunul dintre ei”.

Despre candidatura lui Ciucă la prezidenţiale, Băsescu a spus: „Dacă nu se produce un cutremur după locale, va fi probabil Ciolacu şi generalul Ciucă, deşi eu nu am încredere, România a mai fost condusă de generali, a avut Revoluţia în care generalii au fost băgaţi până peste cap, a avut în Al Doilea Război Mondial cu general conducător, deci generali ar fi bine să stea la locul lor şi să lase politica pentru politicieni. (...) Să stea să-şi mănânce pensiile speciale şi să lase politica pentru politicieni”, a completat Băsescu.

„Mă gândesc că liberalii au şi varianta Emil Boc, care stă mult mai bine în sondaje, dacă vor să vadă lecţia Firea repete să încerce cu Ciucă şi nu cu Emil Boc”, a continuat fostul şef de stat.

„Să ia om de partid care să mobilizeze partidul. Eu m-aş uita la oameni cu performanţă politică în PSD sau PNL. Părerea mea e că au candidatul şi îl ocolesc. Dacă Iohannis încă ţine sub control PNL şi vrea Ciucă, Ciucă va fi”, a completat Traian Băsescu.

Băsescu: Mircea Geoană e evident că va candida. Marea pronlemă e dacă va găsi un partid, pentru că pe cont propriu nu va reuşi să câştige prezidenţiale

Traian Băsescu a adăugat că Mircea Geoană este evident că va candida, însă problema lui este dacă va găsi sau nu un partid, fiindcă individual nu va reuşi să câştige prezidenţiale. „Nu are maşinăria de partid şi nu va intra în turul doi”.

„Este evident că va candida, marea problemă e dacă va găsi un partid pentru că individual, pe cont propriu, nu va reuşi să câştige prezidenţiale. Nu are maşinăria de partid şi nu va intra în turul doi. Pe Mircea Geoană l-am bătut de două ori. O dată la Primăria Capitalei, o dată la prezidenţiale, îi ştiu povestea cum i s-au furat lui alegerile în 2009 pe care o repetă toţi cei care au fost împotriva mea. În 2009 era aliniată împotriva mea toată mass-media, excepţie B1 TV. Toţi erau împotriva mea şi nu-şi pot explica cum a funcţionat criteriul că nimeni nu poate câştiga un război cu prea. Uite că se poate, în 2009 s-a demonstrat că se poate”, a explicat Băsescu.

El a reamintit că s-a dovedit că lui i-au fost furate câteva voturi la cele anulate, nu lui Geoană, în anul 2009, deci e o poveste chestiunea că Mircea Geoană ar fi câştigat atunci.

„Nu avea cum să se fure alegerile în favoarea mea pentru că în secţiile de votare erau toate partidele reprezentate şi toate erau împotriva mea, eu aveam unul singur. S-a dovedit că mie mi se furaseră câteva voturi la cele anulate. Deci, povestea asta cu Geoană a câştigat în 2009, pe Geoană l-am bătut cum l-am prins. A fost o greşeală că după ce l-am bătut la Capitală, să-ş bage şi la prezidenţiale împotriva mea. Nu aş aduce ca argument funcţia importantă la NATO până când nu aş avea certitudinea că a fost propus statul român. Nu ştiu cine l-a propus, dar eu nu l-am propus. Nu cred că a fost propus de o instituţie a statului român”, a concluzionat fostul preşedinte al României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.