Fostul preşedinte Traian Băsescu a povestit luni seară, la TVR 1, cum a adus-o pe Laura Coduţa Kovesi la conducerea DNA, spunând că a cerut procurorului general de la acea vreme să îi dea o listă cu CV-uri ale procurorilor-şefi DIICOT şi DNA din teritoriu. Băsescu a descris-o pe Kovesi ca fiind atunci sfioasă şi politicoasă. În plus, era femeie şi jucase baschet în echipa naţională, a afirmat Băsescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Cred că în arhiva Preşedinţiei se şi găsesc actele. Am cerut procurorului general să îmi dea lista şi CV-urile de la toţi procurorii-şefi de DIICOT-uri şi de DNA-auri din ţară, de la secţiile teritoriale. De ce? Pentru că era în imaginea mea – nu vreau să iau din Parchetul General, deşi aveam foarte multe recomandări – am zis că ăştia sunt din Bucureşti, se ştiu, or fi îmbârligaţi în tot soiul de chestiuni, ia să aduc un procuror general din teritoriu”, a povestit Traian Băsescu.

El spune că a a văzut în CV-ul lui Kovesi că a jucat în echpa naţională de baschet şi era şi femeie şi îşi imagina că este înaltă, plus că avea referinţe bune.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Am zis să nu fie din anturajul instituţiilor. La Kovesi vă spun şi criteriile: mi-au venit CV-urile şi în lista cu dosarele am văzut şi că a jucat în echipa naţională de baschet şi era şi femeie. Îmi imaginam, pe cuvânt, zic a jucat baschet, deci, e înaltă. Avea vreo trei dosare soluţionate bine (...) obţinuse condamnări. Referinţe bune altfel din mediul juridic. Referinţe bune, în primul rând nu o cunoştea nimeni”, a mai spus Băsescu.

Fostul preşedinte o descrie pe procurorul-şef al DNA ca fiind la acea vreme o persoană sfioasă.

“Era sfioasă, dar şi când am plecat era încă sfioasă. Era politicoasă. Am avut tot vraful ălă de CV-uri şiera cea mai tânără din tot ce era din şefii de parchete din teritoriu şi era femei, zic <chemaţi-o de la Sibiu, vreau să o văd>. Nu era o tută, era totuşi sportivă şi am spus asta e. Când a venit şi am văzut-o mi-a plăcut”, a mai explicat acesta.

Întrebat când l-a dezamăgit aceasta, preşedintele PMP a spus: “Spectacolul din 2015 şi 2016 cu oameni purtaţi cu cătuşe prin faţa DNA. A fost dizgraţios”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.