Andrzej Duda, preşedintele Poloniei, a declarat, vineri, în deschiderea Summit-ului B9 de la Bucureşti, că, pentru a evita greşelile viitoare, va trebui să examinăm foarte atent cum s-a putut întâmpla aşa ceva, iar cel mai important lucru, acum, este să sprijinim Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem aici într-un moment deosebit, când Ucraina luptă cu invadatorii ruşi de patru luni, NATO îşi finalizează pregătirile pentru Summit-ul de la Madrid. Asta face ca prezenţa online, ce e drept, din motive obiective a secretarului general NATO să fie atât de importantă. Îi mulţumim şi preşedintelui Statelor Unite, pentru scrisoarea de sprijin pe care a trimis-o”, a declarat preşedintele Poloniei.

Andrzej Duda, preşedintele Poloniei a mai spus că vizita sa în Ucraina a fost ”una dintre cele mai dure experienţe din viaţă”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Amintirile îmi vor rămâne pentru totdeauna. Opoziţia faţă de bestialitatea agresorilor ruşi, mila pentru victimile lor, faptul că vedem capitole care credeam că s-au închis pentru totdeauna că se redeschid, încercările de a crea o ordine pe bază de cooperare nu au avut niciun fel de rezultat, pentru că Rusia nu a încetat să se gândească la proiectele sale de dezvoltare imperială, expansiune teritorială, schimbarea echilibrului de puteri şi a sferelor de influenţă”, a afirmat preşedintele polonez.

Liderul polonez afirmă că ”Ucraina este capabilă să se apere de agresorii ruşi, pe tot teritoriul său”.

”Pentru a evita greşelile viitoare, va trebui să examinăm foarte atent cum s-a putut întâmpla aşa ceva. Cel mai important lucru, acum, este să sprijinim Ucraina, să întărim factorul de descurajare a NATO, să facem o strategie coerentă pentru a opri imperialismul lui Putin”, a declarat el.

Preşedintele Poloniei a menţionat că acestea trebuie bazate pe sinergia de acţiune între NATO şi Uniunea Europeană şi folosirea potenţialului grupărilor de tip B9.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.