Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat marţi că va fi la un moment dat timpul PNL să ne explice şi nouă cine a introdus impozitul progresiv în România pentru prima oară, el precizând că în 1923, guvernul Brătianu a introdus legea 661, prin care a introdus impozitarea progresivă pe venitul global. El a precizat că din punctul lui de vedere, ”statul are mult de recuperat din perpectiva digitalizării ANAF”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îl ascultam pe domnul Ciucă şi eu cred că va fi la un moment dat timpul PNL să ne explice şi nouă cine a introdus impozitul progresiv în România pentru prima oară. Dacă aveţi curiozitatea, cea mai bună guvernare liberală a fost guvernarea I. C Brătianu. În 1923, guvernul Brătianu a introdus legea 661 din 1923, prin care a introdus impozitarea progresivă pe venitul global”, a spus Adrian Câciu în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că din punctul lui de vedere, ”statul are mult de recuperat din perpectiva digitalizării ANAF”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Haideţi să avem colectare mai bună, haideţi să recuperăm din TVA, să nu mai existe atâta evaziune fiscală, după care să ne uităm cum reaşezăm regimul fiscal”, a precizat Câciu, arătând că ”există nişte dezechilibre pe fiscalitatea macro, pentru că impozitarea capitalului este foarte jos iar impozitarea muncii este foarte sus.

”Aici va trebui să facem o discuţie poate în 2025, la masă, aşezat, cu analişti, cu mediul de afaceri. Nu poţi să pui toată povara pe cetăţean, pe angajat, iar capitalul să fie lăsat aşa mai neajustat din perspectivă fiscală”, a spus Câciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.