Preşedintele Iohannis îl primeşte, joi, la Palatul Cotroceni, la ora 15, pe negociatorul pentru Brexit al Uniunii Europene, Michel Barnier, întrevedere importantă în contextul în care România va prelua Preşedinţia Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, perioadă în care se vor finaliza şi negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 27 iulie, Comisia Europeană l-a numit pe fostul său vicepreşedinte, Michel Barnier, drept negociator pentru Brexit. El a fost învestit în funcţie pe 1 octombrie 2016 şi este consiliat de un grup de directori generali care se ocupă de chestiunile relevante pentru procesul de negocierea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Echipa, numită "Grupul de lucru Articolul 50”, este "însărcinată cu desfăşurarea negocierilor cu Marea Britanie, luând în calcul cadrul relaţiilor sale viitoare cu Uniunea Europeană”.

La câteva zile după preluarea funcţiei, Michel Barnier a vizitat România, pe 5 octombrie 2016, când s-a întâlnit cu Dacian Cioloş, pe atunci prim-ministru.

”Este important ca negocierile ce vor avea loc între Uniunea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii să fie organizate într-un format inclusiv ce asigură o viziune comună a statelor membre în format UE27 şi a instituţiilor europene cu privire la elementele negociate. Opţiunea României în ceea ce priveşte discuţiile privind viitorul Uniunii Europene este clară: ţara noastră doreşte să fie parte a nucleului de integrare europeană având mijloacele şi voinţa politică necesare pentru a aduce valoare adăugată în această dezbatere”, a subliniat premierul Dacian Cioloş în urma întâlnirii cu Michel Barnier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.