MAE transmite, vineri, că echipa consulară de la Marsilia, care se află deja din cursul nopţii la Nisa, a mers la spitalele unde se află cei doi cetăţeni români răniţi în atac şi a luat legătura cu familiile acestora, fără a oferi însă detalii despre starea lor de sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"MAE informează că echipa consulară a Consulatului General de la Marsilia, aflată la Nisa, s-a deplasat la unităţile spitaliceşti unde sunt internate victimele rănite, a stabilit legătura cu rudele celor două victime spitalizate şi le acordă asistenţă consulară de specialitate", transmite ministerul.

Oficialii transmit că celula de criză activată la nivelul MAE se află în legătură permanentă cu autorităţile franceze, prin intermediul Ambasadei României la Paris şi Consulatului General la Marsilia, şi al echipei consulare, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare şi monitorizării evoluţiei situaţiei.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

MAE nu vine şi cu precizări cu privire la starea de sănătate a celor două victime.

MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor români contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, autorităţile franceze au activat o linie verde pentru rudele victimelor, apelabilă la numărul: +33 493722222.

Doi cetăţeni români au fost răniţi în urma atacului comis la Nisa, iar în prezent sunt spitalizaţi în oraşul francez, a anunţat, vineri, ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu.

El a spus că până la acest moment nu există informaţii că ar fi şi români decedaţi în urma atacului. "Ştim doar că există doi cetăţeni români care trăiesc în Franţa şi care sunt răniţi, dar sunt îngrijiţi în spitalele de acolo, de la Nisa", a spus Lazăr Comănescu.

Ministrul nu a putut da mai multe informaţii despre victime, spunând că serviciile consulare sunt la Nisa şi îşi fac datoria şi vor veni cu mai multe detalii. "Sunt informaţiile pe care le avem. Ţineţi seama şi de confidenţialitatea unor informaţii cu caracter personal", a completat Comănescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.