Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare lui Aleksandar Vučić, câştigătorul alegerilor prezidenţiale din Serbia, preşedintele dând asigurări că România va susţine în continuare eforturile Serbiei pentru integrarea în Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vă transmit, din partea mea şi a poporului român, calde felicitări pentru victoria convingătoare pe care aţi repurtat-o la alegerile prezidenţiale desfăşurate recent în Republica Serbia (...) Sunt convins că relaţiile româno-sârbe vor continua să se dezvolte şi vor înregistra progrese în toate domeniile de interes comun pentru ţările noastre. Ne dorim să exploatăm împreună potenţialul larg de cooperare bilaterală, inclusiv din perspectiva securităţii şi stabilităţii în regiune”, se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

Iohannis l-a asigurat pe Aleksandar Vučić că ţara noastră va continua să sprijine ferm eforturile Serbiei de integrare europeană şi s-a declarat încrezător că relaţiile bilaterale se vor îmbunătăţi, ”valorificând şi contribuţia minorităţilor naţionale din cele două state”.

Rezultatele aproape complete ale scrutinului prezidenţial de duminică din Serbia confirmă victoria zdrobitoare a premierului în exerciţiu Aleksandar Vučić în primul tur, relatează The Associated Press.

Comisia Electorală de Stat a anunţat luni, după numărarea a 91% din buletinele de vot că Vučić a obţinut 55% din voturile exprimate şi că este urmat de candidatul liberal Sasa Janković (16%) şi Luka Maksimović (9%).

Triumful în scrutinul de duminică reprezintă un impuls major pentru Vučić, care urmează să-şi consolideze şi mai mult controlul pe care-l exercită asupra puterii.

Un fost naţionalist, care se prezintă ca un reformator proeuropean, Vučić a promis că va integra această ţară balcanică în Uniunea Europeană şi va consolida în acelaşi timp relaţia tradiţională a Serbici cu Rusia.

Aleksandar Vučić

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.