Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a declarat, miercuri, la Ploieşti, că Guvernul trebuie să decidă care este politica fiscală mai potrivită, adăugând că în acest sens sunt importante consultările ”cu toate părţile interesate, inclusiv investitori, inclusiv firme mari şi mici”. Pe de altă parte, el a spus că DNA are un rol foarte important în lupta împotriva corupţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paul Brummell a fost prezent la Ploieşti, la semnarea unui acord de colaborare între Camera de Comerţ şi Industrie Prahova şi Camera de Comerţ Româno-Britanică.

"Rolul meu este de a ajuta Marea Britanie şi România să lucrăm împreună. De aceea sunt aici la Ploieşti, pentru semnarea memorandumului între Camera de Comerţ Britanico- Română şi Camera de Comerţ de la Prahova. Cred că este un semnal că vrem să dezvoltăm afacerile noastre şi cred că sunt perspective foarte bune pentru aceasta", a spus ambasadorul.

El a declarat că Guvernul trebuie să decidă care este politica fiscală mai potrivită, iar consultările sunt importante.

"În ceea ce priveşte politica fiscală, bineînţeles este pentru un Guvern să decidă care este politica fiscală mai potrivită. Consultările sunt importante, este important să înţeleagă care va fi impactul schimbărilor şi sper şi sunt sigur că va fi o consultare largă cu toate părţile interesate, inclusiv investitori, inclusiv firme mari şi mici (...). Este rolul Guvernului, nu este rolul nostru ca ambasadă în acest domeniu", a afirmat ambasadorul Marii Britanii.  

Paul Brummell a mai spus că în România sunt aproximativ 4.000 de firme cu capital britanic.

Pe de altă parte, ambasadorul a declarat că DNA are un rol foarte important în lupta împotriva corupţiei.

"Cred că DNA face un rol foarte important în lupta împotriva corupţiei. Acesta a fost recunoscut şi de Comisia Europeană în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Dacă au fost neînţelegeri interne, sunt absolut sigur că organizaţia are proceduri pentru a investiga şi a rezolva problemele care au fost", a declarat ambasadorul, răspunzând unei întrebări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.