Autorităţile elveţiene au anunţat marţi după-amiază că atacatorul de la Centrul Islamic din Zurich este un tânăr în vârstă de 24 de ani originar din Elveţia. De asemenea, atacatorul nu are nicio legătură cu vreo grupare jihadistă şi nu este suspectat de radicalizare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta a împuşcat trei persoane, dintre care una este în stare gravă, în timpul rugăciunii de la Centrul Islamic din Zurich. Autorităţile au confirmat descoperirea cadavrului atacatorului în apropierea clădirii Centrului Islamic.

De asemenea, atacatorul ar fi împuşcat mortal o altă persoană duminică în Zurich. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Autorităţile elveţiene cred că atacatorul s-a sinucis la scurt timp după ce a plecat din Centrul Islamic.

Zeci de credincioşi din Magreb, Somalia şi Eritreea erau prezenţi în lăcaşul de cult în momentul atacului.

Pe 13 august, un bărbat a atacat pasagerii unui tren din Elveţia. Trei persoane au murit, iar alte şapte persoane au fost răniţi.

Agresorul era un tânăr elveţian de  27 de ani. Acesta a decedat înainte ca autorităţile să îl poată interoga, dar atacatorii nu au găsit nicio dovadă care să sugereze că ar avea legături cu extremismul politic sau religios.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.