Ambasada Marii Britanii la Bucureşti a lansat marţi, printr-un eveniment care a avut loc la Colegiul Bilingv ”George Coşbuc” din Capitală, campania ”Britain In Romania”, prin care va celebra personalităţi din regat şi va cuprinde conferinţe şi seminarii academice, centrate pe legăturile dintre cele două ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem foarte multe lucruri în comun. Relaţiile diplomatice dintre Marea Britanie şi România au început acum 136 de ani. Sunt foarte multe personalităţi de origine britanică ce au făcut lucruri interesante aici, în România. Unii sunt foarte bine cunoscuţi, cum ar fi regina Maria şi doamna Rosetti, care a fost cetăţean britanic, alţii mai puţin. Vrem să scoatem la lumină vieţile lor şi contribuţia lor adusă României”, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, la primul eveniment al programului, ”Celebrate British Teaching in Romania”.

El a mai precizat că tot mai multe organizaţii caritabile britanice s-au implicat, după Revoluţie, în viaţa românească şi ajută oamenii cu nevoi. ”Vrem să sărbătorim şi munca lor”, a mai afirmat Brummell.

Campania ambasadei va lua multe aspecte, potrivit lui Paul Brummell: ”Vom organiza evenimente în Bucureşti şi în alte oraşe din România, conferinţe, seminarii academice. În social media am lansat #BritainInRomania şi o să fie foarte interesant pentru noi să ascultăm opiniile cetăţenilor români despre britanici, folosind acest hashtag”.

Scopul programului, spune Brummell, este de a prezenta legăturile foarte strânse dintre Marea Britanie şi România, istorie şi alte domenii. 

Primul grup de oameni pe care programul i-a avut în prim-plan au fost profesorii britanici care predau în ţara noastră. ”Un grup de oameni care, de multe ori, este subapreciat. Vrem să demonstrăm că sunteţi mulţi - numai în Bucureşti, 150 de profesori britanici, dar şi în alte oraşe. Unii dintre voi predau limba lui Shakespeare într-un mod strălucit, alţii se ocupă de domenii ca istorie şi geografie. Sunt mişcat de munca pe care o faceţi, nu doar că ajutaţi oamenii să înveţe lucruri, ci şi cum să gândească, să exploreze şi să inoveze”, a spus ambasadorul la demararea programului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.