Din acest an, românii au la dispoziţie acoperişul solar, o variantă modernă, eficientă şi estetică de acoperiş fotovoltaic. Acest acoperiş 2-în-1 protejează casa, dar produce şi energie verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descoperă puterea Soarelui cu Metigla Falt Solar – primul acoperiş solar metalic din România

Angajamentul Metigla faţă de inovaţie şi soluţii ecologice pentru construcţii devine evident cu Falt Solar by Roofit.Solar – acoperişul solar 2-în-1, care integrează celulele fotovoltaice direct în tabla prefălţuită. Această nouă soluţie a fost lansată în România la finalul anului trecut, iar în 2023 românii au îmbrăţişat cu entuziasm acoperişul solar Metigla.

Parteneriatul care a adus Falt Solar în România este o îmbinare a cunoştinţelor Roofit.Solar, un start-up estonian apreciat în Europa pentru inovaţia sa în materie de tehnologie solară, şi expertiza Metigla, în calitate de producător de soluţii premium de acoperire metalică.

Acoperişul solar nu doar că reduce facturile la energia electrică dar aduce şi o contribuţie importantă în protejarea mediului. Astfel, Metigla deschide calea către un viitor mai curat pentru România, prin multiple proiecte rezidenţiale ce au optat pentru acest sistem eficient, durabil şi estetic care transformă fiecare rază de soare într-o sursă de energie verde.

Un pas semnificativ către un viitor sustenabil: UE adoptă Directiva Europeană privind performanţa clădirilor şi Standardul Solar

Pe 7 decembrie, în cadrul negocierilor Uniunii Europene, a fost încheiat un acord crucial privind performanţa şi eficienţa energetică a clădirilor din UE. Prin semnarea Standardului Solar al UE, utilizarea energiei solare pentru a satisface o parte semnificativă din cererea de energie electrică va fi în centrul atenţiei în următorii ani. Pe lângă impunerea instalării soluţiilor fotovoltaice pe categorii de clădiri, o altă măsură adoptată a fost cea de integrare eficientă a instalaţiilor fotovoltaice în procesele de construcţie. În acest fel vor fi stimulate soluţiile fotovoltaice integrate, aşa cum este şi Falt Solar. Un alt aspect foarte important va fi facilitarea accesului la soluţii de finanţare, sprijinind astfel inovaţia în industrie, ceea ce înseamnă inclusiv integrarea sistemelor de producţie a energiei solare în faţadele clădirilor. Astfel, toate clădirile publice şi comerciale noi vor trebui să aibă instalaţii solare până în 2026, în timp ce clădirile rezidenţiale noi vor urma până în 2029. De asemenea, clădirile nerezidenţiale care sunt supuse unor renovări semnificative vor trebui să fie echipate cu instalaţii solare până în 2027, iar clădirile publice existente vor adopta această tehnologie până în 2030.

Anticipând această abordare la nivel european, Metigla a introdus deja în România acoperişul solar Falt Solar. Acest acoperiş este o soluţie fotovoltaică integrată (BIPV), aplicabilă oricărui tip de clădire, cu funcţie dublă, de generare de energie verde, cât şi de material de construcţie.

 

Românii optează pentru cea mai estetică şi inovativă soluţie fotovoltaică, acoperişul solar Metigla

În luna martie a acestui an, în localitatea Păuleşti, judeţul Prahova, Metigla a instalat primul acoperiş Falt Solar din România, cu o putere de 9 kW. Proprietara casei, doamna Ana Ardelea, ne-a vorbit cu entuziasm despre soluţia Metigla: “Am ales să investesc într-un acoperiş solar şi sunt extrem de fericită cu rezultatele pe care le am. Echipa Metigla a fost incredibil de profesionistă şi m-a ghidat pe tot parcursul procesului. Astăzi, am un acoperiş solar care îmi furnizează energie curată şi mă ajută să economisesc bani în fiecare lună.”

Cum un asemenea acoperiş inovator, de nouă generaţie, nu poate trece neobservat, au urmat şi alte locaţii. Printre proiectele semnificative se numără:

 

  • un acoperiş solar în localitatea Strejnic, Prahova, cu o putere instalată de 8 kW;
  • capela unei biserici din localitatea Poenari, Giurgiu, cu un acoperiş solar de 9 kW;
  • un acoperiş Falt Solar în Dragomireşti Vale, Ilfov, cu o putere instalată de 6,2 kW;
  • cel mai recent acoperiş Falt Solar, cu o putere instalată de 8 kW, în Bucov, Prahova.

Cu o putere de 15,5 kW, o suprafaţă activă de 100 mp şi o producţie de energie estimată la 17.000 kWh/an, un alt acoperiş Falt Solar a fost instalat în decursul acestei toamne şi la Braşov. Proprietarul, Tiberiu Kantor, spune: “Procesul de instalare a fost foarte rapid, iar Falt Solar este o soluţie estetică. Nici nu se observă că am panouri fotovoltaice pe casă! A fost o decizie excelentă şi sunt recunoscător Metigla!”.

Un alt exemplu de casă independentă energetic vine de lângă Bucureşti, din Chitila, Ilfov, unde Margareta Chiriţă, proprietara unui acoperiş solar de 9 kW, mărturiseşte: “Ne-am dorit un acoperiş premium, dar am vrut şi să devenim independenţi energetic, de aceea am ales acoperişul solar. Procesul a fost fără stres de la început până la sfârşit. Echipa Metigla a fost atentă la detalii, profesionistă şi a răspuns la toate întrebările noastre. Recomand tuturor acest acoperiş!”   

Acoperişul solar Metigla alimentează cu energie verde refugiul montan Scara

În această vară, ca parte a angajamentului companiei faţă de sustenabilitate, Metigla a contribuit în mod activ la realizarea noului refugiu montan Scara, într-o zonă unde accesul pentru metodele tradiţionale de construcţie şi alimentarea cu energie electrică sunt aproape imposibile. Ridicat pe Şaua Scării din Munţii Făgăraş, adăpostul este astăzi protejat de un acoperiş solar Metigla, cu o putere instalată de 1,6 kW.

Aceste iniţiative marchează etape esenţiale în promovarea locuinţelor eficiente din punct de vedere energetic, şi reprezintă primii paşi ai unei strategii financiare şi de investiţii pe termen lung.

Cu o garanţie de putere lineară de 25 de ani, o rezistenţă mecanică ridicată şi o performanţă remarcabilă, chiar şi în condiţii de lumină scăzută, acoperişul solar Metigla devine alegerea optimă pentru românii care sunt în căutarea unei soluţii fotovoltaice estetice, doresc să-şi micşoreze costurile facturilor cu energia electrică, şi susţin conservarea mediului înconjurător.

Acoperişul Falt Solar transformă, pas cu pas, nu doar casele, ci şi modul de viaţă al românilor, oferindu-le independenţă energetică şi un acoperiş estetic, durabil şi eficient.

Despre Metigla

Metigla este o afacere de familie pornită în urmă cu 40 de ani în Belgia, iar pe piaţa din România este prezentă din anul 2000. Creşterea organică şi continuă a portofoliului de produse şi servicii se bazează pe inovaţie, calitate premium, pasiune şi sustenabilitate.

Portofoliul companiei oferă soluţii pentru închideri metalice de cea mai înaltă calitate, pentru proiecte industriale, rezidenţiale, dar şi pentru faţade şi drenaj al apei pluviale de pe acoperiş. Metigla este prezentă şi în Belgia, Franţa, Olanda, Luxemburg şi Congo.

Ne puteţi urmări pe www.metigla.ro şi pe conturile de social media:

      https://www.youtube.com/@metigla6632

      https://www.facebook.com/Metigla/

      https://www.linkedin.com/company/metigla/

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.