Procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Armand s-a desemnat manager al unui proiect şi a semnat patru dispoziţii prin care şi-a însuşit 18.720 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”În urmă cu câteva ore mi-am anunţat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 şi mi-am depus la Biroul Electoral candidatura. I-am transmis lui Ciolacu că Alianţa Dreapta Unită o să-l trimită înapoi la covrigăria lui. La 2 ore după, am aflat de la televizor că am fost trimisă în judecată pentru că am implementat un program anticorupţie în administraţia locală”, a scris, Clotilde Armand pe Facebook.

Primarul din Sectorul 1 afirmă că este ”un caz penibil, deschis la plângerea lui Dan Tudorache, cu acuzaţii ridicole, în care au inventat un prejudiciu de 3.000 euro”.

”Un dosar în care Marcel Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze, ca să nu mai zic actualul premier atacă independenţa Justiţiei la fiecare apariţie publică, iar Alina Gorghiu a ajuns unealta PSD în demolarea Justiţiei. Abia aşteptam ca întregul dosar să ajungă în instanţă să demontez toată aceasta făcătură”, a mai scris primarul din Sectorul 1.

ŞTRIE INIŢIALĂ: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunţă, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, pentru comiterea infracţiunii de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. 

”Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că, în perioada mai 2022 - august 2022, în calitate de Primar al Sectorului 1 din Municipiul Bucureşti, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ca urmare a emiterii Dispoziţiei nr. 715/18.02.2022 prin care s-a desemnat manager al proiectului «Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie», cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpata Armand Clotilde - Marie – Brigitte  a emis patru dispoziţii care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizaţiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei  (venituri brute)”, se arată în comunicatul de presă transmis, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Armand este acuzată că, în 6 mai 2022, a emis Dispoziţia nr. 1708/06.05.2022 prin care, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului şi-a majorat indemnizaţia lunară cu suma de 3.744 lei, din care a încasat suma de 2.191 lei în contul personal, diferenţa de 1.533 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat.

De asemenea, potrivit procurorilor, în data de 7 iunie 2022, a emis Decizia nr. 2156 prin care, pentru timpul lucrat în luna mai 2022, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii mai 2022 cu suma de 5.616 lei, din care a încasat suma de 3.285 lei în contul personal, diferenţa de 2.331 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat.

De asemenea, ancheta a arătat că, în 5 iulie 2022, a emis Dispoziţia nr. 2517 prin care şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii iunie 2022 cu suma de 3.744 lei, din care a încasat suma de 2.191 lei în contul personal, diferenţa de 1.533 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat, iar la 1 august 2022 a emis Dispoziţia nr. 2853/01.08.2022 prin care şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii iulie 2022 cu suma de 5.616 lei. Din această sumă a încasat suma de 3.285 lei în contul personal, diferenţa de 2.331 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, şi-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 din partea alianţei Dreapta Unită.

”Vom scrie din nou istorie în Sectorul 1 şi în România, la fel cum am făcut-o în 2016 şi 2020. Am schimbat în profunzime modul de gestionare a banului public. Vom avea majoritatea în Consiliul Local”, a afirmat edilul, la depunerea candidaturii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.