Un profesor de matematică de la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti a fost arestat la domiciliu, după ce a fost prins în flagrant când primea peste 17.000 de lei mită de la 49 de studenţi din anul I de la Facultatea de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie, pentru a-i promova la examenele din sesiunea de restanţe la disciplina coordonată de acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofiţerii de poliţie judiciară de la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Prahova, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul Tribunalului Prahova, l-au prins, luni, în flagrant pe M.A.C., profesor de matematică la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, după ce a primit mită suma de 17.150 lei de la 49 de studenţi pentru a-i promova la disciplina coordonată de acesta.

În 3 septembrie, mai mulţi studenţi de anul I de la Facultatea de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie care nu au promovat examenul la matematică au venit la Universitatea de Petrol şi Gaze pentru a participa la consultaţii organizate de profesor.

”Cu această ocazie, studenţii au strâns 38.500 de lei, sumă ce urma să fie predată profesorului în vederea promovării examenului, acesta acceptând promisiunea remiterii banilor respectivi. În ziua susţinerii examenului de restanţă, M.A.C. a pus la dispoziţia studenţilor rezolvarea subiectelor”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Într-un comunicat al Parchetului Tribunalului Prahova se precizează că profesorul universitar a acceptat primirea sumei de 38.500 de lei de la studenţi prin intermediul unei persoane care are calitatea de suspect în cauză.

”Ca urmare, profesorul a solicitat reprezentantului studenţilor să-i remită 17.150 lei din suma acceptată iniţial, respectiv câte 350 lei pentru fiecare dintre cei 49 de studenţi prezenţi la examinare”, mai arată DGA.

Astfel, luni, profesorul a primit 17.150 de lei din suma de 38.500 de lei, solicitând ca diferenţa de 20.350 lei să îi fie remisă în 7 septembrie, când urma să se susţină un alt examen de restanţă la disciplina matematică.

Parchetul Tribunalului Prahova a dispus reţinerea pentru 24 de ore a profesorului universitar, pentru luare de mită.

Marţi, profesorul universitar a fost prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. 

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, a spus că pe numele profesorului a fost emis mandat de arest la domiciliu, iar decizia nu este definitivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.