Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, lider al filialei judeţene a PNL, este urmărit penal de procurorii DNA pentru luare de mită şi spălare de bani, fapte săvârşite în perioada în care era prefect al judeţului. El este suspectat că a primit mită 120.000 de lei de la un om de afaceri, dar şi că şi-a folosit influenţa pentru a obţine diverse sume de bani atât în interes personal, cât şi pentru finanţarea campaniilor electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Ciprian Minodor Dobre este urmărit penal pentru luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fapte săvârşite în perioada în care era prefect al judeţului Mureş.

Procurorii spun că, în perioada 30 noiembrie 2006 – 27 septembrie 2007, Consiliului Local Tîrgu Mureş a emis cinci hotărâri care vizau concesiuni de terenuri, aprobarea preţului de achiziţie pentru un teren din Tîrgu Mureş, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

În acelaşi context, la data de 23 aprilie 2008, Dobre, în calitate de prefect al judeţului Mureş, care avea obligaţia de a verifica şi, după caz, de a ataca hotărârile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis special pentru astfel de “încasări”. 

"Din suma astfel încasată, suspectul a retras în numerar 23.389 lei, iar o tranşă de 40.000 lei a fost direcţionată către o asociaţie care avea sediul la aceeaşi adresă unde funcţionau firmele controlate de omul de afaceri. La data de 16 iunie 2009, suspectul Dobre Ciprian Minodor a inserat în declaraţia de avere faptul că a primit suma de 120.000 lei cu titlu de «donaţie», în condiţiile în care acest aspect trebuia menţionat într-un document similar întocmit anterior", mai spun procurorii DNA.

Conform acestora, începând cu anul 2008, Ciprian Dobre, în calitate de prefect şi preşedinte al unui partid, şi-a folosit influenţa şi autoritatea pentru a obţine sume de bani care să fie folosite atât în interes personal, cât şi pentru finanţarea campaniilor electorale.

Ciprian Dobre este preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş din iunie 2012, ales din partea PNL. În perioada 2005 - 2008, el a fost prefect al judeţului Mureş, iar din 2008 şi până în 2012 a fost deputat. Dobre este membru al PNL din 1999, iar din 2009 este preşedinte al filialei Mureş a PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.