Funcţionara care se ocupa de urbanism în cadrul primăriei comunei Gura Vadului, suspectată că a eliberat autorizaţii de intrare în legalitate a construcţiilor complexului turistic Ferma Dacilor fără a fi făcut verificările necesare, a fost scoasă din arest preventiv, fiind plasată sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Tribunalului Prahova au decis, vineri, scoaterea din arest preventiv a Luizei Laura Anghelina, angajată a Primăriei Gura Vadului, pe raza căreia se află complexul turistic Ferma Dacilor, parţial mistuit de un incendiu în care au murit opt oameni, în a doua zi de Crăciun. Femeia este inculpată pentru în serviciu în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată.

”Admite contestaţia formulată de contestatoarea-inculpată Anghelina Luiza-Laura, în prezent arestată în CRAP-IPJ Prahova, împotriva încheierii nr. 7 din data de 19.01.2024 pronunţată de Judecătoria Ploieşti în dosarul nr. 981/281/2024. Desfiinţează încheierea contestată şi în rejudecare: Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul nr. 1295/287/P/2023/d.1. (...) Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpata Anghelina Luiza-Laura, pe o perioada de 60 de zile cu începere de la data prezentei hotărâri”, este soluţia pronunţată vineri de Tribunalul Prahova.

Pe timpul cât se află sub control judiciar femeia are obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar şi de a nu comunica cu inculpaţii ori cu martorii din dosar, direct sau indirect pe nicio cale, cu excepţia rudelor sau persoanelor cu care a stabilit relaţii asemănătoare celor dintre rude.

Decizia Tribunalului Prahova este definitivă şi este luată după ce femeia a s-a aflat o săptămână în arest preventiv.

”La datele de 26.06.2020, 29.09.2020 şi 11.11.2020, în calitate de funcţionar public în cadrul Primăriei Gura Vadului, cu responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, împreună cu cele două persoane care au îndeplinit, succesiv, funcţia de primar al comunei Gura Vadului, a emis două, respectiv un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului. Funcţionarul public a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale menţionate mai sus, îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu şi cauzând astfel o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare, respectiv dreptul de a beneficia de servicii turistice cu îndeplinirea condiţiilor de siguranţă a construcţiilor oferite spre închiriere în regim hotelier de persoana juridică menţionată anterior, precum şi a drepturilor fundamentale la integritate corporală şi viaţă”, au transmis, la începutul acestei luni, procurorii.

În acelaşi dosar, fostul primar şi actualul primar ai comunei Gura Vadului sunt cercetaţi sub control judiciar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.