Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, cel care i-a denunţat la DNA pe Ludovic Orban şi pe Lia Olguţa Vasilescu, s-a prezentat la DNA, marţi după-amiază.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu este cel care a denunţat-o la DNA pe Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

El s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie marţi după-amiază, la o zi după ce la DNA a fost şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, căreia procurorii i-au adus la cunoştinţă că au pus sechestru asigurător pe suma de 902.516 lei din conturile sale bancare, în dosarul în care este acuzată de folosirea influenţei pentru obţinerea de bani sau bunuri, dare de mită şi spălare de bani.

Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, l-a denunţat la DNA şi pe Ludovic Orban, apoi l-a înregistrat din proprie iniţiativă şi a dus înregistrările la procurori pentru susţinerea afirmaţiilor sale, declarau pentru News.ro surse judiciare.

După ce a fost pus sub acuzare de către procurorii DNA, Tiberiu Urdăreanu a colaborat cu anchetatorii, în speranţa că va primi o pedeapsă mai mică. Aşa ar fi ajuns Urdăreanu să îl denunţe pe Ludovic Orban, iar pentru a avea dovada acuzaţiilor la adresa deputatului liberal, atunci candidat al PNL la Primăria Capitalei, l-a înregistrat când acesta spunea că ar avea nevoie de 50.000 de euro pentru campania sa electorală, bani care să ajungă la persoane cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, au mai spus sursele citate.

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu este judecat, din decembrie 2015, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care este acuzat şi primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, pentru fapte de corupţie privind un contract de management al traficului în Iaşi, în valoare de aproape 70 de milioane de lei, atribuit asocierii UTI – SC Information Business Consulting SRL în schimbul a 10 la sută din valoarea contractului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.