Omul de afaceri Daniel Ştefănescu, patronul firmei Gersim, unul dintre cei mai mari importatori de telefoane şi tablete din România, care fusese reţinut de către procurorii din Prahova într-un dosar de fraude imobiliare şi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, a fost plasat sub control judiciar. În acelaşi dosar un alt inculpat a fost eliberat, iar un altul a fost plasat de asemenea sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au respins propunerea procurorilor prahoveni de arestare preventivă a omului de afaceri Daniel Ştefănescu, proprietar al companiei Gersim, unul dintre cei mai mari importatori lu distribuitori de telefoane mobile şi tablete din România. Ştefănescu a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de înşelăciune. 
În acelaşi dosar fuseseră prezentaţi instanţei de judecată alţi doi inculpaţi, judecătorii respingând propunerea arestării acestora. Unul dintre ei a fost plasat sub control judiciar, iar altul a fost eliberat fără măsuri preventive. 
Decizia Curţii de Apel Ploieşti nu este definitivă.
Procurorii susţin că, în perioada 2022-2023, cei trei inculpaţi, oameni de afaceri, au ajutat un dezvoltator imobiliar să ascundă o parte din patrimoniu, înainte dar şi după intrarea în insolvenţă. 
Conform unor surse judiciare, ei au preluat părţi sociale din firma care a construit un bloc, plătind, în acte 100 de lei pentru active care valorau şi 3 milioane de euro, sau au mărit, în mod fictiv, datoriile pe care firma le avea faţă de unele persoane. Aceste acţiuni aceste acţiuni au dus la menţinerea în eroare a unor persoane vătămate de către  dezvoltatorul imobiliar, care a ridicat în Ploieşti ansamblurile rezidenţiale City Gate şi White Tower şi care încheiase promisiuni de vânzare a unor apartamente. Oamenii au fost lăsaţi să creadă că vor deveni proprietarii apartamentelor pentru care au plătit şi că dezvoltatorul imobiliar are suficiente fonduri pentru a finaliza construcţiile deşi, conform anchetatorilor, singura consecinţă urmărită de către inculpaţii din dosar era aceea ca firma să nu fie executată silit. Prejudiciul este estimat, conform surselor citate, la 2 milioane de euro. 
Tranzacţiile s-au desfăşurat, conform anchetatorilor, cu complicitatea unor avocaţi şi notari din Ploieşti, care sunt şi ei inculpaţi în dosar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.