Administraţia Naţională „Apele Române”(ANAR) a semnat contractele de execuţie a două lucrări de investiţii din judeţul Galaţi care vizează amenajarea râului Siret, valoarea proiectelor depăşind 7,6 milioan de lei. În urma inundaţiilor din vară, au fost puse în pericol calea ferată electrificată care asigură legătura între municipiile Tecuci şi Galaţi şi staţia de pompare apă Bărboşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională „Apele Române”(ANAR), anunţă, luni, printr-un comunicat de presă, că a semnat contractele de execuţie a două lucrări de investiţii din judeţul Galaţi: „Amenajarea râului Siret în localitatea Şendreni etapa I” şi „Amenajarea râului Siret în localitatea Şerbeştii Vechi”.

Valoarea lucrării din localitatea Şendreni este de 4.724.000 lei, iar a celei din localitatea Şerbeştii Vechi, comuna Şendreni este de 2.918.000 lei.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”Fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în bazinul hidrografic al râului Siret,  în perioada iunie - iulie 2018, au condus la formarea de viituri care au determinat evacuarea din acumulările Călimăneşti şi Movileni aflate în administrarea S.C. Hidroelectrica a unor debite maxime de 2.600 mc/secundă. În zona comunei Şendreni, amplasată aval de confluenţele râurilor Putna şi Râmnicu Sărat, geomorfologia albiei râului Siret a favorizat depuneri masive de  material aluvionar formându-se un grind pe malul drept şi dezvoltarea periculoasă a unei eroziuni pe malul stâng”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, eroziunea afectează calea ferată electrificată care asigură legătura între municipiile Tecuci şi Galaţi şi staţia de pompare apă Bărboşi - unitate importantă a infrastructurii principale din sistemul de irigaţii Câmpia Covurlui, judeţul Galaţi.

Monitorizarea evoluţiei eroziunii de mal produsă în zona comunei Şendreni a fost efectuată de personalul de specialitate din cadrul S.G.A. Galaţi, prin măsurători, constatându-se, în luna octombrie 2018, faptul că distanţa dintre cursul de apă Siret şi linia căii ferate Galaţi-Tecuci  este de 30 metri, faţă de 60 de metri cât era în luna iunie a acestui an.

”Totodată, s-a constatat că depunerea materialului aluvionar pe malul drept a avut o evoluţie rapidă, favorizând astfel concentrarea forţelor hidrodinamice spre malul stâng cu efect de accelerare a evoluţiei erozionale, viteza de dezvoltare a eroziunii fiind favorizată şi de natura nisipoasă a malului”, se mai arată în comunicat.

Investiţia „Amenajarea râului Siret în localitatea Şendreni, judeţul Galaţi” se execută pe o lungime de 200 metri, într-o primă etapă, iar lucrarea „Amenajarea râului Siret în localitatea Şerbeştii Vechi din judeţul Galaţi” se realizează pe o lungime de 120 metri. Cele două investiţii vor fi finalizate până la finalul acestui an.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.