Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, la şedinţa de bilanţ a DNA pe 2016, că peste 870 de persoane, între care un europarlamentar, şapte deputaţi, un senator, un ministru, cinci preşedinţi de consilii judeţene şi 28 primari, trimise în judecată de DNA au fost condamnate definitiv. Kovesi a precizat că procentul de achitări s-a menţinut ca şi în anii anteriori la 10% din totalul celor trimişi în judecată, ea adăugând că DNA este preocupată în continuare de creşterea standardelor de calitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kovesi a afirmat că procurorii DNA au participat la aproape 15.000 şedinţe de judecată.

”Am fost preocupaţi de hotărârile instanţelor judecătoreşti pentru evitarea soluţiilor diferite pe aceleaşi probleme de drept. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas reperul de jurisprudenţă în activitatea noastră”, a precizat procurorul şef al DNA.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Ea a mai spus că instanţele de judecată au condamnat definitiv peste 870 inculpaţi trimişi în judecată de DNA, printre aceştia fiind u europarlamentar, şapte deputaţi, un senator, un ministru, cinci preşedinţi de consilii judeţene şi 28 de primari.

”Soluţiile pronunţate de instanţe au confirmat eforturile de eficienţă ale procurorilor DNA”, a menţionat Kovesi. 

Ea a adăugat că ”procentul de achitări s-a menţinut ca şi în anii anteriori la 10% din totalul persoanelor trimise în judecată” şi a subliniat că DNA este preocupată ”în continuare creşterea standardelor de calitate”. 

”De altfel, cele mai multe motive de achitare în dosarele finalizate de DNA au fost determinate de aplicarea legii penale mai favorabile, aplicarea unor decizii ale Curţii Constituţionale sau aprecierea probelor administrate în cursul judecăţii. Acest procent de 10% este sub media europeană şi arată că justiţia în România este funcţională, iar rostul procesului penal este acela de a afla întotdeauna adevărul”, a mai spus Kovesi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.