Fostul şef din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova Constantin Ispas, anchetat de DNA Ploieşti şi achitat în dosarul în care a fost inculpat pentru corupţie, alături de fostul deputat Sebastian Ghiţă dar şi de magistraţi şi poliţişti din Prahova, a obţinut în instanţă daune morale de 150.000 de lei pentru că a fost arestat în mod nejustificat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Constantin Ispas a dat în judecată statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, cerând daune morale pentru că a fost reţinut şi arestat preventiv, fără a fi vinovat.

”Admite apelul declarat de apelantul-reclamant Ispas Constantin împotriva sentinţei civile nr. 2193/2020 a Tribunalului Prahova. Schimbă în parte sentinţa atacată în sensul că admite în parte acţiunea apelantului-reclamant. Obligă intimatul-pârât la plata sumei de 150.000 lei, cu titlu de daune morale, către apelantul-reclamant”, este sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti.

Decizia poate fi contestată cu recurs.

Anterior, în cadrul altor procese deschise în instanţă, Constantin Ispas a obţinut plata salariilor care i se cuveneau n perioada în care a fost pus la dispoziţie de către DGA în urma acuzaţiilor penale care l-au vizat.

Ispas este a doua persoană inculpată de DNA Ploieşti care obţine daune morale în urma arestării. 

În noiembrie 2021, fostul procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti Liviu Tudose, care a fost cercetat de DNA, alături de reprezentanţi mai multor instituţii publice şi de fostul deputat Sebastian Ghiţă, într-un dosar în care a fost reţinut şi arestat preventiv, a obţinut despăgubiri în instanţă după ce a dat în judecată statul român.

Fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas a fost reţinut şi apoi arestat în martie 2016 , într-un dosar în care mai mulţi şefi din Poliţie şi Justiţie din judeşul Prahova au fost inculpaţi pentru corupţie, fiind acuzaţi că l-au sprijinit pe Sebastian Ghiţă.

Constantin Ispas a fost acuzat de trafic de influenţă şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Inculpaţii din acest dosar au fost achitaţi de ÎCCJ.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.