Inspecţia Judiciară (IJ) anunţă, joi, că a transmis Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii Raportul privind rezultatele controlului managerial desfăşurat la DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Inspecţia Judiciară a transmis Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii Raportul privind rezultatele controlului managerial desfăşurat în perioada 17 iulie-25 august 2017 la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura centrală", au transmis reprezentanţii IJ.

Raportul Inspecţiei Judiciare în urma controlului de fond asupra întregii activităţi a DNA ar urma să fie luat în discuţie în 6 octombrie în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Controlul Inspecţiei Judiciare a început în 17 iulie, la cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care a declarat, în 3 iulie, că lupta anticorupţie nu înseamnă numai DNA, numai aplicare de pedepse, ci înseamnă prevenirea actelor de corupţie şi că, în calitate de ministru, nu vede numai partea pozitivă, ci şi pe cea negativă, cu oameni arestaţi, condamnaţi, care se dovedeşte ulterior că sunt nevinovaţi, ceea ce înseamnă o tragedie şi o pată neagră pentru justiţie. Toader a precizat că a solicitat Inspecţiei Judiciare o verificare de fond a activităţii manageriale de la DNA şi de la Parchetul ICCJ, insituţii care nu au mai fost evaluate de 10 ani.

El spunea că a cerut Inspecţiei Judiciare să verifice activitatea managerială la DNA şi la Parchetul ICCJ, unde de zece ani nu au mai fost făcute evaluări.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunea că în ultimul an şi jumătate Inspecţia Judiciară ar fi făcut în jur de 130 de verificări la parchetul anticorupţie. Între acestea, un control a vizat în acest an întreaga activitate, atât a procurorilor, cât şi a managementului, afirma ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.