Un fost executor judecătoresc din Gorj a fost trimis în judecată de DNA Craiova, alături de o altă persoană, într-un dosar în care cei doi ar fi prejudiciat cu peste 1,2 milioane de lei Complexul Energetic Oltenia, prin proceduri de executare silită. Acestea fie nu constituiau titluri executorii, fie vizau sume de bani care ar fi fost deja executate silit. Executorul ar fi pretins onorarii chiar şi de 37 de ori mai mari faţă de cele prevăzute de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: Matei Cosmin Catrinoiu, la data faptei executor judecătoresc în cadrul BEJ ”Catrinoiu Matei Cosmin”, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată, şi S.G., pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată.

DNA a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă că, în perioada 3 septembrie 2018 – 27 aprilie 2022, în contextul desfăşurării, la solicitarea inculpatului S.G., a trei proceduri de executare silită, Catrinoiu, în calitatea menţionată, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea ”Complexul Energetic Oltenia” SA în cuantum total de aproximativ 1.205.497 lei, concomitent cu obţinerea pentru cei doi inculpaţi a unui folos necuvenit.

”De precizat este faptul că hotărârile judecătoreşti care au făcut obiectul procedurilor de executare silită fie nu ar fi constituit titluri executorii, fie ar fi privit sume de bani care, anterior, ar mai fost executate silit, integral, de către executorul judecătoresc. De asemenea, în cazul fiecărei proceduri, inculpatul Catrinoiu Matei Cosmin ar fi stabilit onorarii cu mult mai mari (şi de 37 de ori) faţă de cele prevăzute de lege”, au afirmat procurorii.

Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a constituit parte civilă în cauză.  

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Craiova cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.