Tribunalul Prahova este aşteptat să se pronunţe, joi, cu privire la contestaţia depusă de funcţionara care se ocupa de urbanism la Primăria Gura Vadului şi care a fost inculpată sub acuzaţia că emis certificat de atestare a edificării construcţiilor din complexul turistic, fără a verifica dacă acestea îndeplinesc condiţiile legale. Femeia a fost reţinută săptămâna trecută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Tribunalului Prahova ar trebui să se pronunţe, joi, asupra contestaţiei formulate de Luiza-Laura Anghelina, funcţionara care se ocupa de urbanism în cadrul Primăriei Gura Vadului şi care a fost arestată preventiv, fiind cercetată pentru abuz în serviciu în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, fapte care ar fi avut loc în mai multe rânduri. Femeia a fost pusă sub acuzare de către procurori în urma incendiului care a mistuit pensiunea Ferma Dacilor, în a doua zi de Crăciun, şi în care opt oameni au murit.

„La datele de 26.06.2020, 29.09.2020 şi 11.11.2020, în calitate de funcţionar public în cadrul Primăriei Gura Vadului, cu responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, împreună cu cele două persoane care au îndeplinit, succesiv, funcţia de primar al comunei Gura Vadului, a emis două, respectiv un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului. Funcţionarul public a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale menţionate mai sus, îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu şi cauzând astfel o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare, respectiv dreptul de a beneficia de servicii turistice cu îndeplinirea condiţiilor de siguranţă a construcţiilor oferite spre închiriere în regim hotelier de persoana juridică menţionată anterior, precum şi a drepturilor fundamentale la integritate corporală şi viaţă”, au transmis, la începutul acestei luni, procurorii.

Luiza-Laura Anghelina se află în arest preventiv de săptămâna trecută şi a contestat decizia. Unul dintre membrii completului de judecată de la Tribunalul Prahova care urmează să judece contestaţia a formulat declaraţie de abţinere pentru acest dosar, aceasta fiind admisă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.