Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anulat organizarea evenimentului "Ziua Justiţiei" din aces an, pentru că Guvernul nu a adoptat hotărârea privind acordarea fondurilor, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al CSM, Ştefan Lucaciuc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să nu se mai organizeze evenimentul Ziua Justiţiei, care era planificat să se desfăşoare în această duminică, în data de 2 iulie. Motivul principal este legat de lipsa fondurilor. La momentul în care s-a adoptat hotărârea de organizare s-au avut în vedere nişte fonduri care trebuiau puse la dispoziţie de Guvern prin hotărâre de guvern, ca şi în anii anteriori. Din păcate, anul acesta această hotărâre de guvern nu s-a mai adoptat şi, în lipsa acestor fonduri, Consiliul a revenit asupra hotărârii şi nu va mai organiza acest eveniment", a declarat Ştefan Lucaciuc, precizând că nu ştie exact despre ce sume era vorba, însă fondurile alocate extrabugetar prin hotărâre de guvern ar fi fost pentru organizarea întregului eveniment.

Purtătorul de cuvânt al CSM a mai spus că poate în cursul anului vor fi găsiţi bani pentru ca evenimentul să fie organizat cu altă ocazie. "Poate că va fi organizată o manifestaţie oarecum similară cu altă ocazie în cursul acestui an, poate atunci vor fi găsite resursele necesare pentru a se organiza. Mai sunt şi alte momente în cursul anului când se pot organiza astfel de zile ale justiţiei", a afirmat Lucaciuc.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.