Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că va face totul pentru a asigura implementarea punctului din Formula de Pace referitor la securitatea nucleară şi în privinţa radiaţiilor. ”Şi pentru a asigura eliberarea completă a centralei noastre nuclearelectrice de la Zaporojie de ocupanţii ruşi şi a proteja Ucraina şi toată Europa de şantajul privind radiaţiile al Rusiei”, adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a arătat, în mesajul transmis joi seară, că negocierile cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care s-a aflat la Kiev, au fost fructuoase.

”Nu doar despre apărarea noastră de acum, ci şi despre apărarea noastră strategică, apărarea comună a tuturor din Europa. Ucraina merită să devină membru NATO şi va face asta. Indiscutabil. Şi aceasta nu este doar ambiţia noastră ucraineană. Este singura perspectivă eficientă de securitate pentru Europa, garantând o pace durabilă adevărată”, a afirmat el.

Preşedintele Ucrainei a menţionat că s-a discutat şi despre activitatea Consiliului Ucraina-NATO.

Zelenski a adăugat că a avut discuţii, în ultimele două zile, cu ministrul Apărării din Franţa şi cu secretarul de stat pentru Apărare din Marea Britanie.

”Am discutat, în special, despre întărirea forţelor noastre şi strategia de ansamblu pentru victoria în război. Lucrăm, de asemenea, pentru o producţie comună a armelor de care avem nevoie, ceea ce este esenţial atât pentru Ucraina, cât şi pentru partenerii noştri”, a subliniat el.

Zelenski a adăugat că Ucraina a devenit membră a Consiliului guvernatorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), ceea ce va oferi ţării sale ocazia de a influenţa adoptarea unor decizii care să fie obligatorii pentru toate statele membre ale AIEA şi pentru întreaga comunitate internaţională.

”Vom face totul pentru a implementa primul punct din Formula noastră de Pace – securitate nucleară şi a radiaţiilor. Şi pentru a asigura eliberarea completă a centralei noastre nuclearelectrice de la Zaporojie de ocupanţii ruşi şi a proteja Ucraina şi toată Europa de şantajul privind radiaţiile al Rusiei”, a arătat el.

Volodimir Zelenski a mai menţionat că a avut şi o întâlnire importantă cu şefii din spionaj, iar ”rezultatele vor veni”.

El le-a transmis luptătorilor că se lucrează pentru  a li se asigura mai multe arme, inclusiv arme ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.