Protecţia asigurată de vaccinul împotriva covid-19 Moderna rămâne puternică timp de ce puţin şase luni, iar doze de rapel (”booster”, a treia doză) testate în prezent împotrtiva diverselor variante SARS-CoV-2 relevă rezultate ”robuste”, a anunţat joi compania americană în domeniul biotehnologiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor teste clinice efectuate asupra unor mii de persoane, eficienţa vaccinului este de 93% la şase luni de la vaccinarea cu a doua doză, a anunţat Moderna într-un comunicat publicat cu ocazia prezentării rezultatelor din trimestrul al doilea.

”Suntem mulţumiţi de faptul că vaccinul nostru împotriva covid-19 prezintă o eficienţă de durată, de 93%, timp de şase luni, însă recunoaştem că varianta delta este o nouă ameninţare importantă, iar astfel este necesar să rămânem vigilenţi”, anunţă, citat într-un comunicat, CEO-ul Moderna Stéphane Bancel.

Întreprinderea testează mai multe versiuni ale unei doze de rapel, în vederea creşterii protecţiei imunitare împotriva variantelor SARS-CoV-2.

Este vorba despre o treia doză a vacinului iniţial, o nouă formulă care are la bază varianta sud-africană (beta) a SARS-CoV-2 şi o doză care conţine în părţi egale vaccinul iniţial şi noua formulă.

Cele trei vaccinuri-candidat ”au declanşat o producţie robustă de anticorpi” împotriva variantei indiene (delta) şi împotriva variantelor braziliană (gamma) şi sud-africană (beta), anunţă Moderna.

Rezultatele acestor teste - aflate în faza 2 - au fost trimise la publicare unei reviste ştiinţifice, precizează compania.

Moderna, care a cerut o autorizare completă a vaccinului său în Statele Unite, a anunţat că ea consideră că a trimis în august toate informaţiile în vederea obţinerii acestei autorizaţii definitive a vaccinului său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.