Unsprezece prinţi, patru miniştri şi zeci de foşti miniştri au fost arestaţi, sâmbătă, în Arabia Saudită, în urma deciziei unei comisii anticorupţie, a anunţat canalul de televiziune Al-Arabiya, relatează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arestările au avut loc la scurt timp după înfiinţarea acestei comisii,  condusă de prinţul moştenitor Mohammad bin Salman, în vârstă de 32 de ani.

Bin Salman (MBS), care controlează principalele pârghii ale guvernării, încearcă să pună capăt contestărilor interne înaintea transferării oficiale a puterii de către tatăl său, regele Salman, în vârstă de 81 de ani.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Două decrete regale au fos publicate, între care unul în care se arată demiterea ministrului Economiei, Adel al-Faqieh.

De asemenea, ministrul Gărzii naţionale, Met'ib ben Abdallah, a fost demis, la fel ca şi comandantul marinei saudite, Abdallah Sultan.

Agenţia oficială de presă saudită SPA a anunţat că scopul comisiei înfiinţate este acela de a "avea grijă de banul public, de a pedepsi persoanele corupte şi pe cei care profită de poziţia lor".

Printre persoanele arestate ar fi şi miliardarul Al-Walid ben Talal, dar şi fostul ministru de Finanţe, Ibrahim al Assaf.

De asemenea, forţele de securitate au interzis decolarea avioanelor private din Jeddah, pentru a împiedica anumite personalităţi să părăsească ţara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.