Uniunea Europeană a adunat ”probe” care demonstrează că dronele folosite de către Rusia în Ucraina au fost furnizate de către Iran şi pregăteşte sancţiuni pe care să le impună Teheranului, anunţă miercuri o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei europene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acum, că am adunat suficiente probe, lucrăm la un răspuns european clar, rapid şi ferm”, anunţă o purtătoare de cuvânt a şefului diplomaţiei europene Josep Borrell, Nabila Massrali.

O listă de sancţiuni a fost trimisă statelor membre UE, iar o decizie urmează să fie luată ”în cursul acestei săptămâni”, declară surse diplomatice AFP.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Forţele aeriene ucrainene au anunţat miercuri că au distrus 223 de drone iraniene, începând de la jumătatea lui septembrie.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba - nevoit să se refugieze luni într-un adăpost, din cauza bombardamentelor cu drone de la Kiev - le-a cerut omologilor săi din UE să sancţioneze Iranul.

”Un consern politic larg a apărut în cursul unei reuniuni cu privire la faptul că UE este necesar să acţioneze rapid”, anunţă Nabila Massrali.

UE a sancţionat luni 11 oficiali iranieni - inclusiv pe şeful Poliţiei Moravurilor -, implicaţi în reprimarea manifestaţiilor din Iran declanşate de moartea lui Mahsa Amini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.