Poliţia din Ansbach a anunţat în noaptea de duminică spre luni că un bărbat a murit în explozia unei bombe artizanale pe care se pare că o avea asupra sa, într-un restaurant din mica localitate bavareză, unde se desfăşura un festival de muzică în aer liber, relatează The Associated Press. În urma deflagraţiei, alte zece persoane au fost rănite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din Ansbach a anunţat într-un comunicat că duminică seara, imediat după ora locală 22.00 (23.00, ora României), a fost alertată în legătură cu o explozie în centrul oraşului.

"Un bărbat, din câte ştim noi până acum autorul, a murit" în explozie, se arată în comunicat.

Poliţia din localitate nu a putut fi contactată imediat de AP, precizează agenţia americană.

Primarul din Ansbach, Carda Seidel, a declarat pentru presă că deflagraţia a fost provocată de un dispozitiv exploziv, potrivit site-ului Nordbayern.de.

Piaţa din centrul oraşului era înţesată de vehicule de urgenţă, iar o casă din oraş este folosită ca centru pentru operaţiuni, potrivit aceleiaşi surse, citate de BBC.

"Presupunem că a fost o explozie deliberată", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului bavarez de Interne citat de Reuters.

Nicio arestare nu a fost efectuată în legătură cu explozia, însă ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann se afla în drum către Ansbach.

Potrivit agenţiei DPA; un concert în aer liber, desfăşurat în apropiere şi la care asistau aproximativ 2.500 de persoane, a fost oprit ca măsură de precauţie după explozie, scrie AP.

Ministerul bavarez de Interne a declarat pentru DPA că pare să fie un atac cu bombă, potrivit agenţiei americane.

Ministerul a adăugat că există probe potrivit cărora a fost vorba despre o "explozie (provocată) deliberat".

Potrivit Nordbayern.de - site-ul unui grup de ziare -, citat de AP, niciuna dintre cele zece persoane rănite nu a suferit răni care să-i pună viaţa în pericol.

Poliţia nu a oferit informaţii despre victimă sau răniţi, dar a anunţat că explozia - care a avut loc într-un restaurant potrivit unor publicaţii locale - a fost raportată duminică, la ora locală 22.12 (23.12, ora României), scrie Reuters.

Duminică, un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani a fost arestat după ce ucis o femeie însărcinată, într-un atac cu o macetă, în care a rănit, de asemenea, alte două persoane, în apropiere de Stuttgart.

Atacul are loc la o săptămână după ce un refugiat din Pakistan a rănit cu un topor cinci persoane, în apropiere de Wuerzbuerg, tot în sudul Germaniei, după care a fost ucis prin împuşcare de poliţişti, pe 18 iulie.

La Ansbach se află o bază a Armatei americane (US Army) şi a celei de a 12-a Brigăzi Forţelor aeriene de luptă.

Un purtător de cuvânt al bazei a declarat pentru Reuters că nu deţine informaţii despre explozie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.