Un adolescent în vârstă 15 ani, Islam Halilov, angajat la vestiare la Crocus City Hall, a salvat aproximativ 100 de oameni în timpul atentatului terorist de vineri seara, soldat cu cel puţin 137 de morţi - inclusiv trei copii -, revendicat de Statul Islamic (SI).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”N-am lăsat pe nimeni în urma mea”, a declarat el postului rus Zvezda.

Islam, un angajat al primăriei la Crocus, a fost repartizat vineri seara la vestiarele sălii de concert.

Atunci când cei patru terorişti au intrat în sala de spectacol şi au început să tragă în mulţime, adolescentrul a crezut că s-a întâlnit cu un grup de persoane în stare de ebrietate care făcea gălăgie.

”Atunci când doamenii au început să iasă în fugă către scara rulantă, am înţeles că avea loc un atac”, a declarat el televiziunii ruse.

”În acel moment, instinctul a acţionat (...). Am înţeles că dacă rămâneam în stare de şoc îmi puteam pierde viaţa şi viaţa a sute de oameni”, declară el.

În panica generală, Islam şi-a păstrat sângele rece.

El a început să direcţioneze publicul din sală către o cale de evacuare.

”Pe aici, pe aici”, striga el, într-o înregistrare video pe care a făcut-o el însuţi cu un telefon în mână, în timp ce conducea zeci de oameni pe un culoar până la o ieşire de urgenţă.

”Toată lumea iese pe acolo! Toată lumea jos!”, a strigat el, din spatele coloanei.

Intervievat la televiziunea rusă duminică, adolescentul, care purta un hanorac, a declarat că a pur şi simplu a pus în practică instrucţiunile date persoanlului stabilimentului în caz de urgenţă.

El nu se consideră un erou, ci că doar şi-a ”făcut treaba”.

Curajul său este salutat de presa internaţională.

În comuna sa, unul dintre conducătorii locali  ai comunităţii musulmane, muftiul Şeic Ravil Gainutdin, i-a decernat un premiu salutând astfel gestul pe care l-a făcut.

Attentat de Moscou : comment Islam, 15 ans, a sauvé plus de 100 personnes en les guidant vers la sortie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.