Un Tribunal Militar rus l-a condamnat la 18 ani de închisoare pe Dmitri Golubev, acuzat de faptul că este un agent ucrainean care a comis un atac cu bombă la o clădire administrativă în Melitopol, în Ucraina ocupată, potrivit agenţiilor ruse de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţi ai ocupaţiei ruse sunt vizaţi cu regularitate în atacuri - uneori mortale -, atribuite de către Moscova unor grupări ucrainene care operează în spatele liniilor inamice.

Kievul spune că este vorba despre membri ai rezistenţei, în timp ce Moscova acuză ”terorişti”.

Inculpatul Dmitri Golubev - un cetăţean ucrainean - a fost condamnat de către un Tribunal Militar în oraşul rus Rostov-pe-Don, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax, şi urmează să-şi sipăşească pedeapsa într-o colonie penitenciară cu ”regim sever”.

El a fost găsit vinovat de ate de ”terorism internaţional”, potrivit Interfax.

”Eu sunt ucrainean, am apărat Ucraina. Cum este asta o infracţiune? Nu e vorba despre niciun terorism internaţional”, declara Golubev în iunie, la începutul procesului, scrie ziarul de afaceri Kommersant.

Potrivit acuzării, citate de agenţia rusă oficială de presă Tass, el lucra începând din februarie 2022, adică de când Rusia a invadat Ucraina, pentru serviciul militar ucrainean de informaţii (GUR) în partea ocupată de către armata rusă a regiunii ucrainene Zaporojie, şi a fost format în ”confecţionarea” de explozivi.

Potrivit aceleiaşi surse el a detonat - la 10 august 2022 - o bombă care a avariat faţada şi interiorul unui centru administrativ al Poliţei Transporturilor din Melitopol, fără să facă victime.

Miercuri, el a respins, la audieri, calificativul de ”terorist”, însă a recunoscut că a pregătit această explozie şi că a planificat altele, potrivit unui corespondent al agenţiei Tass.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.