Turcia reinstituie accesul la enciclopedia online Wikipedia, în urma publicării, miercuri, în gazeta Oficială, a unei decizii a Curţii Constituţionale potrivit căreia blocarea din ultimii peste doi ani a accesului este o încălcare a libertăţii de expresie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea a spus că interdicţia încalcă dreptul la libertatea de exprimare şi a cerut să fie ridicată.

Versiunea detaliată a deciziei publicată miercuri în Gazeta Oficială a deschis calea pentru eliminarea interdicţiei care era în vigoare din aprilie 2017, din cauza articolelor care acuzau Turcia că are legături cu organizaţiile teroriste.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Accesul la site va fi posibil după ce decizia, adoptată de Curtea Constituţională cu o majoritate de 10 la 6, va ajunge la autoritatea de reglementare în telecomunicaţii.

Wikimedia Foundation, organizaţia non-profit care găzduieşte Wikipedia, a contestat blocarea paginii la cea mai înaltă instanţă din Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.