Donald Trump a negat sâmbătă informaţiile apărute pe site-ul de ştiri Axios declarând că fosta candidată republicană la preşedinţia SUA Nikki Haley nu este luată în considerare pentru a face echipă cu el la alegerile prezidenţiale din noiembrie, candidând pentru postul de vicepreşedinte, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nikki Haley nu este luată în considerare pentru postul de vicepreşedinte, dar îi doresc succes!", a scris Trump pe platforma sa socială, Truth Social.

Citând persoane familiarizate cu situaţia, Axios relatase că Trump ar putea să o aleagă pe Haley, dacă se va convinge că aceasta l-ar putea ajuta să câştige preşedinţia şi să strângă mai multe fonduri.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Haley, fostă guvernatoare a Carolinei de Sud şi fost ambasador al SUA la Naţiunile Unite, a pus capăt, în martie, demersului său de a încerca să-l învingă pe Trump în cursa internă din Partidul Republican pentru obţinerea nominalizării candidatului la Casa Albă. Haley s-a retras ultima din cursă şi a încercat să fie o provocare pentru Trump chiar şi când era din ce în ce mai clar că şansele acestuia nu pot fi zdruncinate.

Haley încă nu a comentat informaţiile Axios. Deşi a recunoscut că Trump, care i-a denigrat în mod repetat candidatura, va fi candidatul partidului la Casa Albă, Haley a evitat să-şi exprime susţinerea faţă de el atunci când a făcut anunţul că se retrage. Nici ulterior nu şi-a declarat sprijinul pentru fostul preşedinte.

Exista deja o listă lungă de potenţiali candidaţi pentru postul de vicepreşedinte, care îi include pe guvernatorul Dakotei de Nord, Doug Burgum, guvernatorul Dakotei de Sud, Kristi Noem, senatorii americani Marco Rubio, Tim Scott şi J.D. Vance, precum şi reprezentanta americană Elise Stefanik.

Burgum şi Scott au concurat împotriva lui Trump pentru nominalizarea republicană din 2024 înainte de a renunţa. Noem a fost implicată în controverse după ce a dezvăluit într-un volum de memorii că a împuşcat odată un câine de 14 luni pentru că era neascultător.

Trump nu se grăbeşte să-şi aleagă partenerul pentru Casa Albă, potrivit consilierilor. El nu va fi nominalizat în mod oficial de partid până la convenţia republicană din iulie de la Milwaukee, Wisconsin. Miliardarul se va confrunta la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie cu preşedintele Joe Biden, un democrat, într-o refacere a competiţiei electorale pe care au avut-o şi în 2020, care a fost câştigată de Biden, o victorie pe care Trump nu a recunoscut-o niciodată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.