Preşedintele american Donald Trump a lansat sâmbătă încă un atac vehement la adresa presei, la un “miting de campanie pentru America”, organizat în statul Florida. El a spus mulţimii strânse la Melbourne că presa nu vrea “să transmită adevărul” şi urmăreşte propria sa agendă, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de la Casa Albă a declarat că vrea să le vorbească americanilor “fără filtrul ştirilor false”.

“Mă aflu aici pentru că vreau să fiu printre prietenii mei, printre oameni”, a afirmat el. “Nu vom lăsa ştirile false să ne spună ce să facem, cum să trăim sau ce să credem”, a adăugat preşedintele.

Descriind presa ca lipsită de onestitate, el a repetat acuzaţiile că o parte a media “nu vrea să scrie adevărul” şi inventează poveşti despre el.

„Îi vom scoate la lumină”, a subliniat el, promiţând să “câştigăm, câştigăm, câştigăm”.

După o primă lună în funcţie dificilă, Trump s-a întors în locurile unde a făcut campanie, pentru a lăuda realizările Casei Albe în atmosfera familiară şi prietenoasă a mitingurilor.

La aterizarea Air Force One, în apropiere de un hangar plin cu mii de oameni, el a enumerat promisiunile pe care le-a respectat, de la lansarea proiectului de construcţie a unui zid la graniţa cu Mexicul, la extrădarea “oamenilor răi” şi retragerea ţării dintr-un acord comercial cu naţiunile asiatice, scrie Reuters.

“Viaţa este o campanie. A face ţara noastră măreaţă din nou este o campanie”, le-a spus el reporterilor de la bordul Air Force One înainte de miting, întrebat despre criticile potrivit cărora lansează deja campania.

La un moment dat, Trump a criticat din nou judecătorii federali care au blocat aplicarea decretului său privind imigraţia. El a promis un ordin revizuit în următoarele zile. “Nu cedăm. Nu vom ceda niciodată”, a spus preşedintele

De asemenea, el i-a criticat pe democraţii din Senat pentru că au întârziat confirmările pentru funcţiile cheie ale administraţiei sale. “Fac un lucru rău pentru poporul american”, a avertizat Trump.

La final, preşedintele a încercat să adopte un ton reconciliant. “Să trecem de diviziunile de partid şi să găsim o nouă loialitate, ancorată profund în ţara noastră”, a încheiat el.

Membrii publicului s-au declarat încântaţi de performanţa lui Trump de până acum. “Vreau să ştie că îl susţinem”, a spus Carmela Rocheleau, de 33 de ani, asistentă medicală din Port St. Lucie, Florida.

“Toată lumea este împotriva lui şi vreau ca el să ştie că ne pasă de toată munca sa grea, pentru că pare că toată lumea îl atacă pentru orice şi nimeni nu îi oferă nici un credit”, a adăugat ea.

Gene Huber, de 47 de ani, vânzător de maşini din West Palm Beach, Florida, a stat la coadă de la 4 dimineaţă să îl vadă pe Trump. “Entuziasmul său şi dragostea pe care ne-o arată nouă, poporului, de aceea fiecare zi m-a apropiat mai mult de el”, spune bărbatul.

Mitingul a marcat un start deosebit de devreme pentru cursa din 2020 pentru Casa Albă. Trump a depus la Comisia Electorală Federală documentele pentru candidatura la alegerile de peste patru ani la cinci ore după ce a fost învestit pentru primul său mandat, pe 20 ianuarie.

El nu are încă nici un rival, nici măcar din Partidul Democrat.

Casa Albă nu este mulţumită de materialele prin care primele săptămâni ale lui Trump sunt descrise drept haotice. Există, însă, numeroase controverse privind ordinul său legat de imigraţie, precum şi privind demisia consilierului său pe probleme de securitate naţională, Michael Flynn.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.