Preşedintele american Donald Trump a atras la mitingurile sale electorale mulţimi impresionante de susţinători, însă numărul celor care au asistat la depunerea jurământului celui de al 45-lea lider american pare mult mai mic decât al celor care au asistat la învestirea pentru primul mandat a lui Barack Obama, scrie CNN, care prezintă fotografii făcute din acelaşi loc, la cele două evenimente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Estimarea numărului de participanţi la ceremonie este dificilă, iar National Park Service, care se ocupă de zona National Mall, nu a oferit deocamdată estimări, scrie CNN.

Însă fotografiile de la cele două ceremonii arată că vineri au fost mult mai puţini oameni decât în urmă cu opt ani. În imaginile de la învestirea lui Trump se văd zone goale, iar în cele din 2009 nu existau astfel de spaţii.

Pe de altă parte, imaginile nu îi arată pe cei care au urmărit ceremonia din partea de vest a Monumentului Washingtonului.

În plus, iarba de pe National Mall a fost acoperită cu folie albă de plastic pentru ceremonia lui Trump, astfel că spaţiile goale sunt mai vizibile.

În plus, atunci când preşedintele Obama a depus jurământul în 2009, vremea a fost bună, chiar dacă geroasă. De această dată, a plouat, ceea ce este posibil să îi fi descurajat pe unii să meargă către Capitoliu.

Potrivit autorităţilor, vineri, până la ora locală 11 (18 ora României), cu o oră înainte de ceremonie, 193.000 de oameni călătoriseră cu metroul în capitala SUA.

În 2013, până la aceeaşi oră, 317.000 de oameni călătoriseră în subteran, în 2009 - 513.00, iar în 2005, când George W. Bush a fost învestit pentru a doua oară în funcţie, 197.000 de oameni luaseră metroul până la ora locală 11.

Congresul a împărţit 250.000 de bilete pentru ceremonia de învestire în funcţie a lui Trump, a anunţat purtătoarea de cuvânt Laura Condeluci. Acest număr este echivalent cu cel din anii trecuţi.

Majoritatea oamenilor au privit, însă, ceremonia din zona liberă.

Potrivit estimărilor, la ceremonia de depunere a jurământului de către Obama, din 2009, şi la parada care a urmat au asistat 1,8 milioane de persoane. Anul acesta, la învestirea lui Trump şi la paradă, organizatorii se aşteaptau la 900.000 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.